Roger Federer l-a invins in trei seturi pe Guillermo Garcia Lopez si se pregateste pentru turul 3 la Wimbledon, faza in care il va intalni pe germanul Phillip Kohlschreiber. Daca Federer s-a impus rapid (6-2, 6-2, 6-4), Kohlschreiber a avut nevoie de 5 seturi pentru a infrange opozitia lui Ivo Minar (8-6 in decisiv).

"A fost un meci bun, este ce am nevoie in acest punct al turneului. Vreau sa joc cat mai mult aici si va fi din ce in ce mai greu, pentru ca multi jucatori vor juca impotriva mea cu ideea ca nu au nimic de pierdut. Ma simt bine, ceea ce sper sa dureze cat mai mult!", a declarat Federer la conferinta de presa, dupa victoria cu Garcia Lopez.

Si favoritul 4 al turneului londonez, Novak Djokovici a depasit faza secunda: succes in 3 seturi la Simon Greul (Germania). Urmatorul adversar al lui Novak va fi americanul Mardy Fish. Djokovici a spus dupa meciul de miercuri ca nu are mari sperante la acest Wimbledon: "Anul trecut, am pierdut in turul 2, la Marat Safin. De aceea nu im fac mari sperante. Oricum, ma simt bine cand lumea nu vorbeste despre mine. Ma pot concentra asupra fiecarui meci".