Sorana Carstea s-a calificat in turul trei al turneului de la Wimbledon dupa ce a intrecut-o cu 6-4, 6-4 pe indianca Sania Mirza. Romanca inregistreaza cea mai buna performanta de pe iarba londoneza, Sorana continuand forma deosebita pe care a aratat-o la Roland Garros. Din pacate pentru noi, Raluca Olaru a fost desfiintata de Victoria Azarenka (scor 6-0, 6-0), iar mult asteptatul duel romanesc din turul trei (Carstea - Olaru) nu va mai avea loc.

Sorana Carstea - Sania Mirza 6-4, 6-4

Statistica partidei:

Primul serviciu: 68%-53%

Asi: 3-3

Duble greseli: 1-6

Greseli nefortate: 9-30

Puncte castigatoare: 72-60

Sorana Carstea s-a calificat in turul trei al turneului de Mare Slem de la Wimbledon dupa ce a invins-o in doua seturi pe Sania Mirza.

Cap de serie numarul 28, Sorana a castigat primul set cu 6-4 dupa 40 de minute, romanca reusind lovituri la care indianca nu a avut raspuns.

Al doilea set a fost mult mai echilibrat, dar Sorana a triumfat dupa ce a salvat mai multe mingi de break ale adversarei (a castigat cu 6-4 dupa 42 de minute).

Carstea ajunge in turul 3 la Wimbledon, aceasta fiind cea mai mare performanta pentru sportiva in varsta de 19 ani. Demn de mentionat este faptul ca cele doua jucatoare nu s-au mai intalnit pana acum. Pentru parcursul de pana acum, Sorana Carstea va primi un cec in valoare de 29.250 de lire sterline.

Raluca Olaru - Victoria Azarenka 0-6, 0-6

Statistica partidei:

Primul serviciu: 60%-70%

Asi: 1-3

Duble greseli: 4-3

Greseli nefortate: 7-12

Puncte castigatoare: 60-28

Lucrurile nu au stat la fel de bine pentru cealalta romanca prezenta pe terenurile de la Wimbledon miercuri, Raluca Olaru fiind surclasata de Victoria Azarenka, numarul 8 mondial, scor 6-0, 6-0.

Raluca nu a reusit sa treaca peste emotiile unei astfel de partide, Azarenka dominand disputa de la un capat la altul.

Sportiva din Belarus a castigat primul set dupa numai 24 de minute, iar pe al doilea dupa 41 de minute.

In turul trei de la Wimbledon, Sorana Carstea o va intalni pe Victoria Azarenko.