"Voi munci dublu pentru a putea fi pregatit 100% pentru turneul cel mai important din tenisul mondial", a anuntat Nadal pe site-ul sau oficial dupa ce timp de trei zile a fost supus la numeroase teste medicale la o clinica din Barcelona. Potrivit doctorilor spanioli, Rafa trebuie sa faca fizioterapie timp de doua saptamani pentru ca genunchiul sa se refaca pentru Wimbledon, ceea ce inseamna ca liderul mondial va sta mai mult in sala decat pe terenul de tenis.

"Voi munci dublu pentru a putea fi pregatit 100% pentru turneul cel mai important din tenisul mondial. Nu voi intra pe nicio arena si mai ales pe terenul central doar sa vad cum ma descurc, daca voi juca, vreau sa fiu in forma maxima", a spus Nadal pe site-ul sau oficial.

In ultimele 36 de ore, Nadal a fost supus la o serie de teste la Barcelona sub stricta supraveghere a doctorului Angel Ruiz-Cotorro. "Joc cu dureri la genunchi de cateva luni si nu mai pot continua asa. Durerea mi-a limitat unele miscari pe terenul de tenis si nici nu am putut sa fiu concentrat psihic cum trebuie. Dupa testele pe care le-am facut, si cu tratamentul recomandat de medici, am decis ca vom pleca spre Londra pe 16 iunie", a continuat spaniolul.

Nadal e in pericol sa-si piarda prima pozitie in clasamentul ATP daca nu ajunge in semifinale la Wimbledon si Federer castiga trofeul. Totusi, spaniolul mai are doua saptamani sa se refaca complet. "Mi-au mai ramas doua saptamani de recuperare si trebuie sa muncesc, nu la ce imi face placere, adica tenisul, ci la sala, sa fac fizioterapie", a conchis Rafa.