Roger Federer a cucerit, dupa ani de asteptari, titlul de la Roland Garros, elvetianul terminand cu ochii in lacrimi partida cu suedezul Robin Soderling. A fost 6-1, 7-6, 6-4 pentru un Federer care a marturisit imediat dupa victorie ca nu credea ca va mai veni ziua in care sa triumfe pe zgura pariziana.

"Nu a fost usor sa rezist unei asemenea presiuni, Soderling a jucat formidabil in acest turneu. Vremea nu a fost favorabila tenisului, dar ma bucur ca am reusit sa castig. Atat viata sportiva cat si cea privata imi merg din plin in aceste momente. Nu stiu daca este cea mai frumoasa victorie, dar cu siguranta este cea mai dorita. Nu credeam ca voi mai ajunge vreodata sa castig Roland Garros-ul", a declarat Roger Federer.

"Pentru mine Roger Federer este cel mai bun jucator din lume. M-a surprins cu multe lovituri deosebite. Astazi Roger a fost mult prea bun pentru mine. Am avut, cu toate acestea, un turneu parizian foarte bun", a declarat Robin Soderling.

Federer a ajuns, dupa succesul de la Roland Garros, la cota 14 titluri de Mare Slam, performanta cu care l-a egalat pe americanul Pete Sampras.