Roger Federer e cum nu se poate mai fericit pentru faptul ca nu-l va mai intalni pe inamicul sau numarul unu, Rafael Nadal in finala de la Roland Garros. Elvetianul are sansa sa cucereasca primul sau trofeu pe zgura de la Roland Garros, infruntandu-l chiar pe cel care l-a eliminat pe spaniol, Robin Soderling. Federer a declarat pentru presa franceza ca nu-i va duce deloc dorul numarului unu ATP: E frumos sa joci impotriva altcuiva. Nu-i voi duce dorul lui Nadal. Poate va va lipsi voua, dar nu mie.

Federer a trecut in semifinale de Juan Martin Del Potro, dupa un meci spectaculos de cinci seturi, scor 3-6 7-6 (7/2) 2-6 6-1 6-4. "E minunat sa castigi meciuri grele ca acesta. E mai emotionant, aduce mai multe satisfactii", a declarat elvetianul.

Argentinianul a fost aproape de a-l elimina pe Federer, dar cel mai puternic a castigat la finalul celor cinci seturi: "M-am dus sa-mi fac jocul, sa ma bucur de semifinala si cred ca am jucat bine. Poate multi se asteptau sa fiu nervos si sa nu-mi pot face voi jocul. Dar am jucat de la egal la egal si am castigat primele doua seturi. Sunt lucruri pe care le fac cei mari, dar care nu sunt intentionate. Le merge bine exact atunci cand au nevoie. Dumnezeu l-a atins cu toiagul sau. Am fost aproape de a castiga, dar el va juca finala, iar eu o voi vedea la televizor".