Juan Martin Del Potro - Roger Federer 6-3, 6-7, 6-2, 1-6, 4-6

Roger Federer a avut nevoie de cinci seturi, dar si de cele mai bune momente pe care le poate arata in tenis, pentru a se califica in finala de la Roland Garros: elvetianul l-a invins greu pe argentinianul Juan Martin Del Potro, un jucator care a parut sa fie cu un pas in fata sa de-a lungul primelor trei seturi.

Federer a schimbat situatia in setul 4, exact atunci cand avea nevoie, cand a reusit primul sau break din meci: dupa ce a castigat mansa cu 6-1, a trimis meciul in setul decisiv, deschis de asemenea cu un break. Cu ultimele eforturi, Del Potro a recuperat breakul, stabilind un echilibru perfect - era 3-3 la game-uri si 2-2 la seturi. In acel moment, clasa lui Federer si-a spus cuvantul - a realizat un re-break si s-a indreptat spre succes (6-4).

Dupa meci, extrem de fericit, Federer nu a uitat sa il felicite pe Del Potro: "A jucat fantastic, iar eu a trebuit sa dau ce am mai bun pentru a castiga..." Numai el stie cata energie a consumat pentru a anihila un jucator cu un serviciu formidabil (care l-a tinut pana in setul 5) si o dreapta nimicitoare...

In prima semifinala de la Roland Garros, Robin Soderling l-a invins pe chilianul Fernando Gonzalez, intr-o partida de trei ore si jumatate, scor 6-4, 7-5, 5-7, 4-6, 6-4.