Richard Gasquet a vorbit pentru prima oara dupa ce a fost suspendat de Fedratia Internationala de Tenis (ITF) in urma depistarii pozitive cu cocaina. "Nu am consumat niciodata cocaina sau alt drog", a spus fostul numar unu din tenisul francez. Chiar daca decizia finala in cazul sau va fi eliminarea din tenis timp de doi ani, Gasquet si-a propus sa revina si mai puternic.

Richard Gasquet:"Va imaginati ca toata aceasta situatie a fost un soc teribil. Cand am aflat aceasta veste eram inca la Roma, la o zi dupa infrangerea contra lui Verdasco. Era 1 mai de dimineata. Stateam linistit la aeroport cand a inceput sa-mi sune telefonul si toata lumea imi spune: <> si asta am facut. Nu intelegeam mai nimic in engleza si mi-am sunat agentul. El mi-a spus ca am fost testat pozitiv la Miami. La inceput nu am realizat!"(L`Equipe)

Gasquet a sugerat ca ar fi auzit ca, in noaptea petrecuta la Florida inainte de a-i fi recoltate probele de urina, ar fi circulat substante interzisa la masa la care se afla si el si ca "orice s-ar fi putut intampla".

"Nu am vorbit mai devreme pentru ca am zis ca cel mai inteligent lucru e sa-mi mai intai toate testele posibile si apoi sa comentez. Am facut un test la Strasburg pentru a dovedi ca nu sunt dependent de droguri. Acolo, nu au gasit urme de cocaina cum au spus cei de la Miami, ceea ce ma face sama gandesc la un truc ingrozitor. Apoi, am cerut responsabililor ITF sa-mi accepte rezultatul testului ADN pentru ca am vrut sa fiu sigur ca urina mea era cea testata si nu a altei persoane. S-a dovedit ca erau probele mele de urina.Voi reveni, nu am decat 23 de ani. Nu este ca si cum as fi patit asa ceva la 32 de ani. Am toata cariera in fata".