"Toata lumea imi spune ca acesta este anul meu la Roland Garros", a marturisit Roger Federer dupa calificarea in semifinalele Open-ului francez. Pe teren la antrenamente, pe strazile Parisului, oriunde s-ar afla, elvetianul este asaltat de mesajele de sustinere ale fanilor sai spre deosebire de Nadal, care a trait pe propria piele sentimentele publicului francez fata de el.

"Sunt incantat sa vad cati oameni ma sustin", a spus Federer dupa victoria in fata lui Monfils. "Tipa de pe motociclete si ies pe geamul masinii pentru a-mi arata ca sunt alaturi de mine. Chiar se opresc la stopuri, coboara din masini si vin sa le dau un autograf sau sa faca o poza. Au fost incredibili in aceste doua saptamani.

Sa fiu sincer, am simtit sustinerea lor de cativa ani, dar parca anul acesta a fost ceva iesit din comun. E un sentiment placut, care nu poate decat sa ajute un jucator. Sunt foarte incantat si entuziasmat sa joc din nou aici semifinala si sa am posibilitatea sa castig acest turneu".

Federer are un procent zdrobitor in favoarea sa in meciurile directe cu ceilalti trei jucatori ramasi la Roland Garros: 9-0 in fata lui Soderling, 12-1 in fata lui Gonzalez si 5-0 in fata adversarului sau din semifinale, Juan Martin del Potro. "Nu inseamna ca o sa si cuceresc trofeul daca am un record pozitiv in fata celorlalti jucatori ramasi in competitie, dar cu siguranta o sa dau totul sa castig", a adaugat elvetianul.

"Ma astept la un meci greu impotriva lui Del Potro. Si-a imbunatatit foarte mult loviturile de anul trecut. Este o partida cu o miza prea mare si el e intr-o forma prea buna pentru a-l subestima", a vorbit Federer despre adversarul sau din semifinale. Elvetianul l-a invins pe argentinianul de 20 de ani in urma cu mai putin de o luna pe zgura de la Madrid.