Timp de 10 zile la Roland Garros, Sorana Cirstea a tinut sa le dovedeasca contrariul celor care spun ca romanii si, mai ales sportivii romani, cedeaza in momentele-cheie. La 19 ani, Sorana le-a eliminat pe doua dintre cele mai bune zece jucatoare ale lumii cu ajutorul unui tenis excelent, dar si al unui psihic solid.

"De obicei, cand intru in arena nu am emotii, ma bucur de public si de atmsofera, insa de aceasta data am iesit pe teren putin nervoasa, probabil un pic cu gandul la calificarea in semifinale. Nu pot sa spun ca atentia pe care mi-a acordata presa din Romania a pus si mai multa presiune pe mine in meciul cu Stosur", a declarat Sorana pentru Hotnews.ro.

Totusi, pe parcursul meciurilor impotriva lui Wozniacki si Jankovic, Sorana a aratat un psihic puternic si o concentrare de netulburat. "Tata imi spune mereu ca noi, romanii, nu avem o mentalitate de castigatori, insa eu cred ca acest lucru depinde de personalitatea fiecarui om. Poti sa fii roman, francez sau american, daca stii ce vrei, trebuie sa ramai cu picioarele pe pamant de la prima pana la ultima minge a partidei".

La 19 ani, Cirstea da dovada de multa siguranta de sine, dar romanca nu lucreaza cu nici un psiholog. Familia, antrenoarea Alina Tecsor si staff-ul Adidas au ajutat-o pe Sorana sa creasca de la turneu la turneu. "Nu vreau sa ma opresc aici. Dupa meciul cu Stosur, am vorbit imediat cu antrenorii mei despre ce trebuia sa fi facut pentru a contracara jocul australiencei. Nu mi-au mers deloc serviciul si returul, iar ea a preluat controlul partidei inca de la inceput. Data viitoare, o sa ma mobilizez mult mai bine in fata unor astfel de jucatoare care se bazeaza foarte mult pe serviciu", a mai spus numarul 41 WTA intr-un interviu-blitz pentru Hotnews.ro.