Cu exceptia lui Roger Federer, turneul de la Roland Garros a ramas fara primii sai trei favoriti dupa eliminarea lui Andy Murray in sferturile de finala. "Trebuie sa invat din aceasta infrangere, dar nu este un capat de tara pentru ca am avut un sezon foarte bun pe zgura", a spus Murray la finalul partidei cu Fernando Gonzalez.

“Am jucat foarte slab in setul trei", a spus scotianul. "Trebuie sa ma inclin in fata lui Gonzalez. Am mai jucat impotriva lui si stiam ca loveste foarte puternic, dar acum a fost incredibil. Este usor sa stai pe margine si sa comentezi ca trebuia sa fi facut asa sau altfel, dar omul a lovit foarte tare mingea. Daca un astfel de lucru se intampla, nu ai ce spune decat ca adversarul tau a fost prea bun".

"Nu m-a surprins nimic la jocul chilianului, dar a lovit cu forehand-ul extrordinar pe tot parcursul partidei si nu a facut prea multe greseli. Poate ca i-am trimis prea multe mingi pe aceasta lovitura. Si la serviciu a fost impecabil. A trimis lovituri castigatoare de la un metru sau doi din afara terenului. Nu prea poti sa faci multe impotriva unui astfel de jucator", a explicat Murray motivul pentru care a pierdut in sferturi.

La 28 de ani, Fernando Gonzalez este cel mai in varsta jucator ramas in competitie. "Am jucat la un nivel foarte inalt. Am incercat sa domin cu forehand-ul, pentru ca stiam ca pe Andy il deranjeaza mingile inalte. El nu prea joaca mult pe zgura. Am profitat, cel putin in primul set, de greselile lui. Urmatorul meci impotriva lui Soderling va fi foarte greu. Daca prinde o zi buna, nu te lasa sa joci!", a spus chilianul la conferinta de presa dupa victoria cu Murray.