Roger Federer a fost la un pas sa calce pe urmele lui Nadal si ale lui Djokovic in partida cu Tommy Haas, insa numarul 2 ATP si-a revenit la timp pentru a obtine calificarea in sferturile de finala de la Roland Garros. "Mi-ar placea sa joc cu Roddick in urmatorul meci, doar scorul intalnirilor dintre noi e 18-2 in favoarea mea", a spus ironic Federer la finalul partidei.

"Tommy a jucat un tenis extraordinar si m-am chinuit sa ajung la nivelul acestui meci. Cand am lovit cu forehand-ul pentru a salva o minge de break la 3-4 in setul trei, am simtit ca acest punct ar putea insemna inceputul meciului pentru mine", a spus Federer potrivit Reuters.

Federer il va intalni in turul urmator pe invingatorul din partida Andy Roddick - Gael Monfils, prilej pentru elvetian sa destinda atmosfera dupa meciul extrem de dificil cu germanul Haas. "Cu cine mi-ar placea sa joc in sferturi?!! (rade)... pai scorul partidelor jucate impotriva lui Andy este 18-2 in favoarea mea, asa ca va imaginati impotriva cui vreau sa joc!", a spus elvetianul.