Sorana Cirstea s-a calificat in sferturile de finala ale turneului de Mare Slem de la Roland Garros dupa o partida dramatica cu Jelena Jankovic, numarul 5 ATP. A fost 3-6, 6-0, 9-7 pentru romanca dupa o disputa maraton de doua ore si 44 de minute.

Sorana a inceput greoi partida cu Jankovic, sarboaica dominand-o destul de clar pe romanca in primul set. Numarul cinci mondial s-a impus cu 6-3 dupa 41 de minute, iar sferturile de finala pareau foarte indepartate pentru Cirstea.

Al doilea set ne-a aratat o Sorana dezlantuita, romanca impunandu-se mai mult decat categoric cu un sec 6-0 dupa numai 34 de minute!

Echilibrul avea sa fie cuvantul care sa caracterizeze setul decisiv, fiind nevoie de 89 de minute dramatice si de 16 game-uri pentru a fi stabilit invingatorul (9-7 pentru romanca).

Sorana Cirstea se califica superb in primele opt jucatoare de la Roland Garros (cea mai importanta performanta personala dintr-un turneu de Mare Slem), parcursul de pana acum pe zgura pariziana aducandu-i jucatoarei romance 132.500 de euro.

In sferturi, Sorana o va intalni pe invingatoarea din meciul Virginie Razzano (Franta)-Samantha Stosur (Australia).

Statistica partidei Cartea - Jankovic:

Primul serviciu: 48%-78%

Duble greseli: 1-1

Greseli nefortate: 51-43

Puncte castigatoare: 109-105

Cel mai puternic serviciu: 185 km/h - 175 km/h.