Terenul Philippe Chatrier

Aleksandra Wozniak - Serena Williams 1-6, 2-6

Tommy Haas - Roger Federer 7-6, 7-5, 4-6, 0-6, 2-6

Juan Martin del Potro - Jo-Wilfried Tsonga 6-1, 6-7, 6-1, 6-4

Virginie Razzano - Samantha Stosur 1-6, 2-6

Terenul Suzanne Langlen

Svetlana Kuznetsova - Agnieska Radwanska 6-4, 1-6, 6-1

Tommy Robredo - Philipp Kohlschreiber 6-4, 5-7, 7-6, 6-2

Jelena Jankovic - Sorana Cirstea 6-3, 0-6, 7-9

Andy Roddick - Gael Monfils 4-6, 2-6, 3-6

RogerFederer i-a supravietuit lui Haas!

Germanul Tommy Haas, unul dintre cei mai talentati jucatori din circuit, dar si unul dintre cei mai ghinionisti (cariera sa a fost franata de accidentari), i-a dat mari emotii lui Federer, in optimile de la Roland Garros: a avut 2-0 la seturi (7-6, 7-5), apoi a ratat un game extrem de important la 4-4, in setul 3.

Acela a fost momentul in care Federer a reusit sa faca breakul, apoi a servit decisiv pentru set, reusind sa reintre in meci. Haas a acuzat ratarea, cedand setul 4 la 0, iar in ultimul nu a mai reusit sa ii faca fata elvetianului: Federer a aratat un tenis din ce in ce mai bun, cu fiecare game care il apropia de final.

Este pentru a 5-a oara in cariera cand Federer revine de la 0-2 pentru a castiga intalnirea; ultima oara i s-a intamplat in Australia, in ianuarie, cand l-a eliminat pe Tomas Berdych (tot in faza "optimilor").

"In primele doua seturi cu Haas, am avut senzatia ca nu lovesc corect la niciun punct. Nicio lovitura nu trimitea mingea acolo unde voiam. In acelasi timp, trebuie sa recunosc ca Tommy a facut un meci fabulos!", a spus Federer dupa meci, admitand ca un rol l-a avut si presiunea psihica suplimentara: dupa eliminarea lui Nadal, toata lumea il considera favorit absolut la castigarea turneului, singurul care ii lipseste din palmares. Pana duminica, mai e ceva drum...