Echipa de Cupa Davis a Romaniei va intalni reprezentativa Suediei in meciul de baraj pentru ramanerea in Grupa Mondiala a competitiei, informeaza site-ul oficial al intrecerii.

Meciul Romania - Suedia va avea loc in perioada 18-20 septembrie, in deplasare, misiunea echipei lui Andrei Pavel fiind una destul de grea (nordicii sunt pe locul 7 in lume).

Tragerea la sorti a avut loc, marti, la Londra.

Au fost capi de serie: Suedia (locul 7), Franta (locul 12), Serbia (13), Elvetia (locul 14), Austria (locul 15), Belgia (locul 16), India (locul 17) si Brazilia (locul 18).

Nu au fost capi de serie: Romania (locul 19), Chile (locul 20), Olanda (locul 22), Uzbekistan (locul 23), Ecuador (locul 26), Africa de Sud (locul 27), Italia (locul 28) si Ucraina (locul 30).

Romania a pierdut, in luna martie, impotriva Rusiei in primul tur al Cupei Davis, scor 4-1, in timp ce Suedia a pierdut, scor 2-3, in fata Israelului.

Romania si Suedia s-au intalnit o singura data in Cupa Davis, in anul 1979, pe zgura, la Bucuresti. Nordicii au castigat cu scorul de 3-2 (au castigat Ilie Nastase si Dumitru Haradau, in timp ce pentru scandinavi au adus puncte Bjorn Borg (doua) si dublul format din Ove Bengtson/Borg.

"Am avut noroc ca nu am picat cu Serbia sau Franta, dar si ghinion ca nu jucam acasa. Jucam cu Suedia la ei acasa si sigur va fi vorba de o suprafata rapida, dar eu cred ca sunt de batut. Hanescu si Crivoi sunt la cele mai bune clasari din cariera, in timp ce la dublu avem mai mult variante, cu Tecau, poate Copil, poate Mergea, vom vedea", a declarat Andrei Pavel (pentru NewsIn).

Echipa Suediei, prezentare:

Jonas Bjorkman (locul 301 ATP la simplu, 11 la dublu)

Thomas Johansson (locul 196 ATP la simplu, 320 la dublu)

Simon Aspelin (locul 37 ATP in proba de dublu)

Robert Lindstedt (locul 18 ATP in proba de dublu)

Robin Soderling (locul 25 ATP la simplu, 114 la dublu)

Programul complet al meciurilor:

Austria - Chile

Belgia - Ucraina

Brazilia - Ecuador

Franta - Olanda

India - Africa de Sud

Serbia - Uzbekistan

Suedia - Romania

Elvetia - Italia.