Ion Tiriac, organizator al Turneului Masters 1000 de la Madrid, vrea ca incepand din 2010 competitia gazduita de capitala Spaniei sa aiba zgura de culoare albastra pentru dinamizarea disputelor. Rafael Nadal si Roger Federer, primii doi jucatori din lume, critica ideea omului de afaceri roman. "Tenisul nu este doar un showbiz, sunt alte lucruri mai valoroase, precum istoria si traditia", a declarat Nadal, citat de AS.

Turneul dotat cu premii totale in valoare de 7,2 milioane de euro poseda in acest moment zgura de culoare rosie (un singur teren a fost dotat cu zgura albastra), precum si cea de la Roland Garros. Nadal si Federer sunt de parere ca aceasta schimbare ar pune capat unei adevarate traditii in tenisul de camp masculin.

"Sunt total impotriva acestei idei. Rosul este culoarea traditionala pentru jocul pe zgura si asa ar trebui sa ramana. Tenisul nu este doar un showbiz, sunt alte lucruri mai valoroase, precum istoria si traditia", a declarat Rafael Nadal.

"Nu doresc sa joc pe zgura albastra, mie imi place cea rosie, traditionala", a precizat Roger Federer.

Impotriva ideii lui Ion Tiriac sunt si surorile Williams, precum si spaniolul Juan Carlos Ferrero.

Turneul Masters 1000 de la Madrid este gazduit de arena Caja Magica, constructie emblematica pentru candidatura Madridului la organizarea Jocurilor Olimpice din 2016.