Tenismenul Richard Gasquet a fost depistat pozitiv cu cocaina dupa turneul Miami Masters de anul acesta. Urme ale acestui drog au fost depistate in prima mostra de urina a francezului. Jucatorul neaga faptul ca s-ar fi dopat in mod voluntar si asteapta rezultatul celei de-a doua analize. Daca si aceasta mostra va arata acelasi rezultat, Gasquet risca o suspendare de doi ani din competitii.

Potrivit publicatiei franceze L'Equipe, cantitatea de cocaina gasita in mostra este de 1.46 micrograme, mult peste limita permisa de laboratoarele acreditate (0.5 micrograme). Gasquet s-a retras atunci de la Miami inca din prima runda. Francezul a resimtit dureri la umar si a declarat forfait in fata spaniolului Albert Montanes. Tenismenul s-a retras si de la turneul de la Estoril de saptamana aceasta din cauza unei accidentari la gat.

Acesta este cel de-al doilea caz din aceasta saptamana cand un sportiv este depistat pozitiv cu cocaina. Ciclistul belgian Tom Boonen a fost suspendat de echipa sa dupa ce cel de-al doilea test antidoping a iesit pozitiv. In tenis, elvetianca Martina Hingis a fost ultima sportiva suspendata, in 2007, pentru o perioada de doi ani dupa ce a fost depistata pozitiv cu aceeasi substanta.

Cea mai inalta pozitionare in clasamentul mondial al lui Gasquet a fost in 2007, cand a fost printre cei patru semifinalisti de la Wimbledon si s-a clasat pe locul 7 in clasamentul ATP.