Organizatorii turneului de Mare Slem de la Wimbledon au anuntat ca anul acesta castigatorii turneului desfasurat pe iarba londoneza vor fi recompensati cu 850.000 de lire sterline (aproximativ 959.000 de euro), informeaza AFP. Astfel, desi premiile au fost marite cu 100.000 de lire sterline fata de anul trecut, in euro Nadal si Venus Williams (castigatorii din 2008) vor primi mai putin in cazul in care vor triumfa din nou - au castigat 1.1 milioane de euro dupa victoriile din vara anului trecut.

Diferenta mare dintre castigurile din 2008 si 2009 (exprimate in euro) sunt din cauza deprecierii semnificative a lirei sterline in ultima perioada de timp.

Suma totala care va fi data catre jucatori este de 12.55 milioane de lire sterline, cu o crestere de aproximativ 6.2% fata de editia trecuta. In alta ordine de idei, arena centrala va putea fi acoperita in totalitate, ceea ce inseamna o crestere cu 3500 a numarului de spectatori (a ajuns la o capacitate de 40.000 de locuri).

"Interesul pentru nume mari ale tenisului cum ar fi Rafael Nadal sau surorile Williams este imens, iar noi vrem sa reflectam acest lucru la nivel de premii", a declarat Tim Phillips, presedintele turneului londonez.