Victor Hanescu a abandonat in primul tur la Barcelona dupa doua ore de joc in fata spaniolului Nicolas Almagro. Romanul a castigat primul set, a ratat doua mingi de meci in al doilea, iar in decisiv s-a retras la scorul de 2-2 din cauza unor probleme medicale. Pentru participarea la turneul catalan, Hanescu va primi un cec in valoare de 6.000 de euro, dar niciun punct ATP.

Publicul catalan asteapta cu mare entuziasm aparitia pe terenurile de la Barcelona pe liderul mondial Rafael Nadal. Castigator aici de patru ori, ibericul nu a vrut sa rateze sansa sa cucereasca al 5-lea titlu, desi nu a avut nicio pauza dupa victoria de la Monte Carlo. “Sunt foarte fericit sa fiu din nou la Barcelona, mai ales ca aici joc in fata prietenilor mei si a familiei, iar acest lucru nu ma face decat sa-mi doresc sa evoluez la maximum. Stiu ca programul ATP este extrem de incarcat, dar nu as fi vrut sa pierd acest turneu atat de important pentru mine. Daca sunt aici, inseamna ca sunt capabil sa castig. O sa am trei saptamani fara odihna, de la Monte Carlo, acum Barcelona, apoi Roma", a spus Nadal.

Nadal il va intalni in al doilea tur pe portughezul Frederico Gil. Cei doi au mai jucat o singura data acum nu mai mult de cateva saptamani, iar spaniolul a avut ceva de munca cu ambitiosul portughez.

Rezultate de la Barcelona, turul intai:

Santiago Ventura - Marcel Granollers 7-6 (7/3), 6-3

Potito Starace - Ernests Gulbis 4-6, 6-3, 6-3

Igor Andreev - Andreas Seppi 6-3, 3-6, 7-5

Christophe Rochus - Nicolas Devilder 6-4, 6-4

Jose Acasuso - Dudi Sela 6-4, 7-5

Albert Martin - Marc Gicquel 6-3, 6-4

Janko Tipsarevic - Albert Montanes 6-4, 7-6 (7/1)