Cosmarul lui Federer nu se mai termina! Elvetianul a jucat doar doua meciuri la Monte Carlo, fiind eliminat in turul trei de compatriotul sau, Stanislav Wawrinka (nr 16 ATP), scor 6-4 7-5. Federer a jucat finala ultimelor trei editii, pierzand de fiecare data la Nadal.

Intr-o zi ploioasa la Monte Carlo Masters, meciul dintre Federer si Wawrinka a fost intrerupt la 5-3 pentru numarul 16 mondial. Cand jucatorii au revenit pe teren, Wawrinka a incheiat primul set cu 6-4. Federer a cedat pe serviciul sau la 3-3 cand a ratat nu mai putin de cinci forehand-uri. In setul secund, Wawrinka face din nou break in fata adversarului sau, complet deconcentrat de la meci. A fost prima victorie a lui Stanislav Wawrinka in fata lui Roger Federer.

Stanislav Wawrinka: “Am facut un meci extraordinar, dar este foarte greu sa joci impotriva unui prieten bun. Pe teren se schimba lucrurile. Cred ca am fost mai bun decat el. Roger a ajuns aici doar cu doua zile inainte de inceputul turneului asa ca nu i-a fost usor sa se acomodeze cu zgura. Nu si-a gasit ritmul pe aceasta suprafata si a facut multe greseli. Sunt foarte fericit pentru ca am jucat excelent meciul la nivel psihic".

Roger Federer: “Am gresit prea mult, in special cu forehand-ul. Lucrul acesta i-a dat un avantaj lui Stansilav, dar oricum a jucat excelent. Sunt fericit pentru el ca a progresat atat de mult in joc in ultimii ani. Si-a lucrat loviturile, apropiindu-se de jucatorii de top si reusind chiar sa invinga jucatori de top ca mine".

Vezi aici un rezumat al esecului lui Federer in fata lui Wawrinka