Victoria Azarenka si-a adjudecat cel de-al treilea titlu din acest sezon. Sportiva de 19 ani din Belarus a castigat finala de la Miami, ajutata si de accidentarea adversarei sale, Serena Williams. Americanca a rata sambata sansa de a obtine sase victorii la acest turneu si astfel sa detina un nou record.

Victoria Azarenka s-a impus in fata Serenei Williams, scor 6-3, 6-1. Accidentata la coapsa stanga, americanca a rezistat cu greu pe teren. In timpul jocului, Williams a suferit si o accidentare la glezna, dar nu a parasit terenul si a rezistat 71 de minute in fata tinerei de 19 ani.

"Mi-am imbunatatit aproape tot jocul inca de anul trecut, dar ceea ce e mai important e ca am inceput sa cred in mine putin mai mult, sa cred ca pot castiga turnee", a declarat dupa meci Azarenka.

Turneul de la Miami este cel de-al treilea castigat in acest sezon de Azarenka. Sportiva s-a impus la Brisbane si Memphis.

Serena Williams nu a reusit sa o depaseasca pe Steffi Graf in topul celor mai multe victorii la Miami. Americanca a castigat aici in 2002, 2003, 2004, 2007 si 2008 si a fost la un singur meci de a detine acest record.