Roger Federer nu-si mai regaseste linistea pe terenul de tenis! Mai mult, elegantul jucator si-a indoit racheta in semifinalele de la Miami, dupa ce Djokovic a facut 4-0 in decisiv. Novak Djokovic si Andy Murray vor disputa finala de la Miami Masters.

Fostul lider mondial nu s-a mai calificat intr-o finala de la Australian Open, dar jocul sau la Miami dadea sperante intr-o revenire de forma a elvetianului. Federer a inceput bine meciul, preluand conducerea rapid, 3-1, apoi, mentinand un nivel ridicat de joc, scorul a ajuns la 5-1. Din nou, cand elvetianul a trebuit sa serveasca pentru set, a inceput sa se precipite si Djokovic a facut break, 5-2. Intr-un final, Federer a castigat primul set, 6-3, dar tonusul elvetianului incepea sa scada. Sarbul a reusit sa se impuna in urmatorul set, profitand de cele 12 greseli nefortate ale numarului doi mondial. In decisiv, Roger Federer a jucat, probabil, cel mai slab tenis de cand a intrat in circuitul profesionist (greseli nefortate, mingi inaltate aiurea, duble greseli, lovituri cu forehand-ul trimise mult afara), iar sarbul si-a luat avant spre finala inca din primele game-uri, 4-0, moment in care elvetianul a dat cu racheta de pamant. "Am fost frustrat", a spus Federer la finalul meciului. "Nu m-am simtit bine. Reactia mea este normala".

Urmatoarele doua game-uri si le-a adjudecat Federer, dar numarul trei mondial si-a pastrat concentrarea reusind sa inchida meciul intr-o ora si 46 de minute cu scorul de 3-6 6-2 6-3. "Totul e sa te acomodezi in meci. Federer a jucat un tenis solid in primul set, dar apoi a inceput sa faca foarte multe greseli nefortate cu forehand-ul. Asa ca, am incercat sa joc mai rapid, apoi mai lent, dar cu mai multa forta. Am castigat pentru ca nu l-am lasat sa-si faca loviturile preferate. Dupa primul set, am asteptat mai mult, am avut mai multa rabdare si mi-am creat sansa sa fac punct, apoi i-am asteptat greselile", a spus Novak Djokovic.

Sarbul il va intalni in finala pe Andy Murray, scotianul invingandu-l pe argentinianul del Potro in trei seturi, 6-1, 5-7, 6-2. Este a doua finala consecutiva de Masters pe care scotianul o joaca, dupa cea pierduta la Indian Wells in fata lui Nadal.

Vezi aici cum si-a rupt Roger Federer racheta