Roger Federer joaca in primul tur la Miami impotriva americanului Kevin Kim, dar gandurile elvetianului se indreapta tot spre rivalul sau numarul unu, Rafa Nadal. "L-am batut de suficient de multe ori ca sa stiu cum pot sa-l inving", se linisteste singur Federer, care este condus in confruntarile directe cu 13 la de spaniol.

"Am incercat atatea lucruri diferite impotriva lui Rafa...De obicei, cand am jucat agresiv am reusit sa-l inving, in special pe suprafetele rapide. Nu am avut multe astfel de sanse pe astfel de suprafete impotriva lui, mai degraba am avut mai multe ocazii pe zgura", a explicat Federer. "Pe terenurile rapide trebuie sa joc agresiv, nu exista alta solutie! Stiu cum trebuie tratat Nadal. L-am batut de suficient de multe ori ca sa stiu cum sa-l inving", a punctat elvetianul.

Chiar daca a trecut pe locul doi in clasamentul ATP, Roger Federer continua sa fie lider cand vine vorba de fair-play si de fani. Elvetianul a fost rasplatit, la Premiile ATP 2008, cu titlul de cel mai iubit jucator de tenis din circuit, dar si cu premiul fair-play, anunta site-ul atpworldtour.com.