Rafael Nadal si-a intarit pozitia in varful clasamentului mondial dupa cucerirea celui de-al 13-lea titlu de Masters din cariera. Spaniolul a castigat 1.000 de puncte ATP, dar si 650.000 de dolari in urma victoriei de la Indian Wells.

“A fost extrem de greu sa joci pe un asa vant puternic, dar am adoptat o strategie destul de buna si am facut un meci bun in ciuda conditiilor rele. Poate ca Andy nu a evoluat la maximum din cauza vantului, dar si eu am fost pe acelasi teren si m-am miscat destul de bine si acest lucru cred ca a fost cheia victoriei", a spus Nadal, care nu si-a uitat nici adversarul. "Andy era singurul jucator de top pe care nu l-am invins anul acesta asa ca este o victorie importanta pentru mine. Oricum, pentru mine conteaza cel mai mult sa castig turneul, abia apoi ma gandesc si la adversarul meu".

Andy Murray a fost agasat de vantul de la Indian Wells: “A fost foarte dur. Nu am mai jucat pe o astfel de vreme de mult timp. Rafa, insa, s-a acomodat foarte bine. A lovit mingea curat si parea ca se afla tot timpul la locul potrivit pe teren. De aceea a reusit sa dicteze soarta celor mai multe dintre puncte in favoarea sa".

"Tot timpul incerc sa imbunatatesc cate ceva la jocul meu", a raspuns Nadal la una din intrebarile jurnalistilor dupa castigarea trofeului de la Indian Wells, iar continuarea a starnit hohote de ras la conferinta de presa: "dar, de ieri pana azi nu am facut nicio imbunatatire!. Desigur, imi doresc sa fiu mai bun la serviciu, sa joc mai agresiv, sa invat sa intru mai mult in teren".

Al 13-lea trofeu de Masters l-a transformat pe incruntatul Nadal intr-o persoana extrem de glumeata. "Imi place sa joc la Indian Wells. De ce? Pentru ca ador golful", a adaugat spaniolul. Nadal si-a anuntat deja prezenta la urmatorul turneu important al circuitului - Mastersul de la Miami. "Abia astept sa joc in Miami pentru ca si acolo imi doresc sa castig. Acest lucru este frumos in tenis: saptamana asta pierzi, dar stii ca saptamana urmatoare vine un alt turneu pe care il poti castiga. E mai trist cand castigi un turneu si a doua zi esti iar cu nodul in gat pentru urmatorul. Nu ai timp sa te bucuri de victorii prea mult!", a mai spus Nadal.

Vezi aici reprezentatia data de Rafael Nadal dupa victoria in fata lui Murray