Andy Roddick a inceput in forta anul 2009. Americanul va evolua in aceasta seara la Indian Wells contra lui Rafael Nadal. Roddick recunoaste ca spaniolul este favorit, insa in acest an a avut rezultate foarte bune.

La Qatar Exon Mobile a ajuns in finala, pierduta ce-i drept in fata lui Andy Murray (4-6, 2-6). Roddick i-a invins pe Navarro, Clement, Hanescu si Monfils. La Australian Open a fost eliminat de Federer in semifinale (2-6, 5-7, 5-7) insa i-a invins pe Rehnquist, Malisse, Santoro, Tommy Robredo si Novak Djokovic.

Pe 13 februarie a castigat turneul de la Memphis, invingandu-l pe Radek Stephanek (7-5, 7-5) in finala. Roddick i-a mai invins pe Darcis, Robby Ginepri, Sam Querry si Lleyton Hewitt.

Acum, la Indian Wells, Roddick are parte de un adversar foarte dificil in semifinalele competitiei. "O partida cu Nadal da dureri de cap oricui. Se pare ca ii place aceasta suprafata si este favorit. Forma in care sunt si felul cum servesc, ma face sa ma gandesc ca pot sa il inving", a spus Roddick care l-a invins lejer pe Novak Djokovic, dezamagitor in aacest sezon.