Finala de la Australian Open l-a distrus pe Federer. Ultima data cand a fost vazut era pe podiumul de premiere. Plangea stiind ca a jucat fantastic in fata lui Rafael Nadal timp de patru seturi, insa in ultimul act s-a prabusit. A renuntat sa mai concureze la Dubai si nu a mai participat nici la Cupa Davis in duelul SUA - Elvetia.

Toti se intreaba daca Roger este accidentat sau socul infrangerii de la Australian Open a fost prea mare pentru elvetian, care a preferat sa ia o pauza mai lunga pentru a-si reveni. "Nu cred ca e prea mult de analizat. Nu trebuie acuma sa facem o telenovela din ceea ce s-a intamplat atunci, la Melbourne. Nu am mai vorbit cu Federer pentru ca nu l-am mai vazut. I-am spus ca este cel mai bun din lume si nu cred ca s-a suparat. Poate sa spuna altceva cineva despre el, din moment ce a fost numarul 1 atata timp si a castigat atatea titluri? Avem o relatie destul de buna si nu cred ca se supara atat de usor", a spus Nadal.

Djokovic crede ca Federer are o problema cu ego-ul sau. "Cred ca lui ii este greu pentru ca nu era obisnuit sa fie altcineva mai bun ca el, sa fie pe primul loc. Rafa este in forma buna, dar o sa ii fie dificil in fata altor jucatori, precum Tsonga, Murray, chiar si cu mine o sa ii fie dificil", a spus Djokovic, care tocmai ce pierduse in trei seturi, fara drept de apel, partida cu Nadal din Cupa Davis.