Am mai vazut acest film... Rusia s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei Davis dupa ce Dimitry Tursunov l-a invins in 5 seturi pe Victor Hanescu. Romanul a condus cu 6-4 si 7-5, insa rusul a revenit extraordinar, profitand si de lipsa de prospetime si de neatentiile lui Hanescu, adjudecandu-si urmatoarele trei seturi cu 3-6, 4-6 si 2-6.

Sala sporturilor de la Sibiu a fost plina pana la refuz. Oameni imbracati in tricolor, cu stegulete, cu mesaje pentru Hanescu au luat cu asalt micuta sala pentru a spera la imposibil. Hanescu a inceput meciul cu Tursunov in forta, reusind break-ul in primul set foarte devreme. Victor parea imperturbabil, nimic nu parea sa il deranjeze, Tursunov parca nu dormise cu o noapte inaintea acestui meci. Nu ii iesea mai nimic.

Setul doi este disputat, rusul incerca sa recupereze terenul, a facut break in al doilea game, dar Hanescu se agata de orice minge si egaleaza la 2. Cei doi tenismeni au mers cap la cap pana cand Hanescu a reusit al doilea break. A facut 6-5 si a castigat autoritar ulterior pe propriul serviciu, adjudecandu-si cel de-al doilea set.

Ce a urmat apoi nu ar trebui sa mire pe nimeni, intrucat aceasta desfasurare am mai vazut-o si la Euro 2008, si la Campionatul European de handbal feminin, si la Olimpiada, si la Mondialul masculin de handbal. Nimeni nu mai credea ca romanul nostru va scapa fraiele. Antrenorul Rusiei urla la Tursunov, delegatia oaspetilor a iesit din sala, toti jucatorii s-au dus la incalzire. Se prefigura dezastrul pentru rusi. Dar, a aparut Hanescu, care se prabuseste inexplicabil in setul trei si Tursunov face doua break-uri.

Hanescu a lovit exasperant de slab cu reverul, slice, permitandu-i aproape de fiecare data rusului sa se pozitioneze si sa loveasca naprasnic cu lovitura de dreapta. Acesta a fost punctul nevralgic al lui Hanescu si aici a stat cheia partidiei. Daca Hanescu reusea sa il macine in diagonala pe Tursunov, pe retur, isi asigura punctul. Daca trimitea slice, aproape sigur pierdea. Cum incepuse sa nu mai aiba forta in lovituri si sa loveasca la fel de tare ca si adversarul sau, Tursunov a simtit mirosul victoriei si a atacat. A servit foarte bine, evident ca Hanescu a cazut si din punct de vedere psihic si cam asa s-a scris istoria acestui meci. De admirat a fost taria de caracter a lui Tursunov, care a crezut in victorie pana in ultimul moment. Admirabil a fost chiar si Hanescu in primele doua seturi, insa a terminat partida in acelasi cliseu romanesc. Marca inregistrata!

2-6: Tursunov castiga partida relaxat, cu un serviciu exceptional.

2-5: Tursunov l-a lasat pur si simplu pe Hanescu sa castige acest game, pentru a ajunge cat mai repede la serviciu, sa incheie acest meci.

1-5: Avantajul lui Tursunov este decisiv, Hanescu parca inoata in teren, nu mai are un pic de energie.

1-4: Tursunov face un nou break si se indreapta decisiv spre victorie. Reuseste cateva lovituri aproape de tusa care il dau peste cap pe Hanescu.

1-3: Tursunov a servit impecabil, Hanescu a facut primul punct insa rusul s-a concentrat mai bine cand a servit si nu i-a lasat nicio sansa lui Hanescu

1-2: Game alb pentru Hanescu, rusul nu mai se agita foarte mult pe serviciul lui Hanescu, va da totul pe propriul serviciu. Victor trebuie neaparat sa faca break!

0-2: Tursunov incheie game-ul cu un lung de linie spectaculos, Hanescu putea sa faca break dar nu mai are prospetimea fizica de la inceputul partidei

0-1: Ambii jucatori salveaza rand pe rand mingi de break. Tursunov incepe sa se agate de orice minge, Hanescu trebuie sa aiba nervii tari si sa nu se grabeasca, chiar daca balanta incepe sa se incline in favoarea lui Tursunov

4-6: Tursunov reuseste sa egaleze, meciul este entuziasmant, ambii tenismeni lupta pana la ultima picatura de energie.

4-5: Victor si-a pastrat serviciul, l-a alergat pe Tursunov reusind o minge taiata exact langa fileu. Ce meci avem, Victor trebuie sa faca acum break!

3-5: Hanescu salveaza doua mingi de break dar Tursunov trimite un cross senzational, pe linie si isi adjudeca punctul.

3-4: Emotii mari pentru Victor! El a reusit sa salveze doua mingi de break si a trimis un backhand in lung de linie, aproape de tusa, reusind sa taie respiratia spectatorilor. Meciul e strans, Hanescu e obligat sa produca break-ul!

2-4: La adapostul breakului obtinut in startul acestui set, rusul serveste foarte bine si il pune in dificultate pe Hanescu. Victor trebuie sa castige acum game-ul si sa forteze sa produca break-ul, sa termine acum partida!

2-3: Hanescu reuseste sa se mentina in joc, cu toate ca Tursunov a reusit la un moment dat sa salveze doua mingi de game.

1-3: Tursunov scapa de o minge de break a lui Hanescu si se distanteaza cu mari emotii la doua game-uri distanta.

1-2: Nu se poate asa ceva, Tursunov reuseste break-ul. Rusul era la pamant si i s-a permis sa intre in joc. Hanescu a salvat doua mingi de break insa Tursunov a atacat ca o fiara fileul si acum se vede in avantaj. Urmeaza la serviciu.

1-1: Tursunov egaleaza si se anunta un game extrem de disputat

1-0: Hanescu incepe foarte bine acest game pe care il castiga la zero cu executii variate: cross, lung de linie si un as

3-6: Tursunov face trei asi in acest game pe care il castiga la zero. Meciul este relansat!

3-5: Hanescu pare cazut din punct de vedere fizic si Tursunov produce break-ul

3-4: Tursunov tremura, a condus cu 40-15 insa Hanescu a revenit gratie greselilor rusului, care a facut si o dubla-greseala. Rusul a castigat cu chiu, cu vai acest game.

3-3: Hanescu acopera tot terenul si nu ii da nicio sansa lui Tursunov, care incepuse sa aiba o mica revenire de moral.

2-3: Tarpischev este plin de nervi, sta in picioare si tipa la Tursunov, care a reclamat publicul roman arbitrului, ca e prea galagios si se misca in sala. Rusul recurge la orice tertip, e disperat!

2-2: Tursunov face break si egaleaza scorul. Hanescu a avut o evolutie slaba in acest game si parca da usoare semne de oboseala. Ar trebui ca Victor sa castige acest game si sa nu il lase pe Tursunov sa relanseze partida.

2-1: Hanescu a avut 40-30 pe serviciul lui Tursunov, insa rusul a reusit sa anuleze mingea de break. Pana la urma, Hanescu i-a smuls doua puncte rusului si se afla in avantaj!

1-1: Hanescu incheie game-ul cu un as si evolueaza entuziasmant. El a mai reusit si un lung de linie spectaculos, cu reverul, desi Tursunov atacase fileul.

0-1: Tursunov nu a cedat, si-a adjudecat serviciul insa destul de greu

7-5: Asalt al lui Hanescu senzational, care reuseste doua mingi superbe din preajma fileului. Lui Tursunov nu ii vine sa creada.

6-5: Extraordinar, Hanescu a facut break! A reusit cateva lovituri senzationale, inclusiv un lob din spatele terenului, plasat pe tusa!

5-5: Hanescu serveste perfect si reuseste si o lovitura de rever in lung de linie, Tursunov nu face decat un punct

4-5: Tursunov a servit foarte bine si a castigat la zero acest game.

4-4: Hanescu isi adjudeca game-ul fara prea multe emotii, Tursunov loveste destul de prost cu lovitura de dreapta atunci cand Hanescu loveste puternic, in coltul terenului

3-4: Tursunov a servit doi asi, Hanescu a revenit la 30-40 pentru rus insa greseste din nou reverul slice in diagonala si ii permite lui Tursunov sa se aseze in teren si sa loveasca puternic cu returul, in lung de linie, aproape de tusa, punandu-i mari probleme lui Victor.

3-3: Hanescu pare ca il domina mental pe Tursunov! Victor a reusit un demi-voleu spectaculos la fileu, cu ajutorul caruia a castigat punctul decisiv din acest game.

2-3: Ce game palpitant! Hanescu a condus cu 40-0 pe serviciul adversarului, dar Tursunov a salvat trei mingi de break. A fost randul lui Hane sa salveze si trei mingi de break si totul s-a jucat pe munchie de cutit. Pana la urma, Tursunov castiga game-ul cu multe emotii, incheind situatia cu o lovitura in cross.

2-2: Hanescu egaleaza situatia, e o paine buna de mancat pe lovitura de dreapra a rusului.

1-2: Hanescu are mare noroc: la scorul 30-30, Hanescu a trimis o minge de efect din spatele terenului (a lovit cu racheta printre picioare), Tursunov a ratat smatch-ul si a trimis in fileu. Rusul s-a pierdut cu firea, a ratat primul serviciu, apoi Hanescu si-a adjudecat punctul cu un rever in diagonala, desi Tursunov venise la fileu.

0-2: Jocul lui Hanescu scartaie atunci cand incearca sa trimita reverul slice. Tursunov reuseste de fiecare data sa intoarca soarta raliului intrucat lovitura romanului ii permite adversarului sau sa se aseze in teren si sa loveasca puternic. Hane a fost condus cu 15-30, a revenit la 40-30, dar Tursunov a anulat in acest game trei mingi de break. Tursunov a avut apoi avantaj, Hanescu a atacat la fileu si rusul a reusit un lob de senzatie, facand break-ul.

0-1: Tursunov este salvat de serviciu. La scorul de 30-30, a trimis un serviciu slice, apoi dupa ce si-a facut punctul, a servit puternic, spre corpul lui Hanescu, obligandu-l sa trimita in fileu.

6-4: Game alb facut de Hanescu! Victor a reusit si un as si face un meci formidabil. Rusul incepe sa vorbeasca de unul singur, este tensionat si prea pare sa aiba solutii.

5-4: Tursunov castiga game-ul cu un as si cei doi jucatori se pregatesc de game-ul care ar putea sa decida in favoarea romanului acest set.

5-3: Cel mai palpitant game! Hanescu a condus cu 40-30 insa Tursunov a agatat incredibil o minge la fileu si a egalat. Apoi, Hane a reusit sa anuleze doua mingi de break si sa se impuna in acest act.

4-3: Tursunov serveste perfect si isi adjudeca si el un game alb.

4-2: Inca un game alb reusit de Hanescu! Victor a facut si un as, a reusit cateva lovituri in lung de linie. Tursunov are un joc liniar si se precipita foarte mult. Cat timp lui Hanescu ii intra in teren primul serviciu, totul e bine.

3-2: Tursunov serveste puternic, ii indoaie racheta lui Hanescu si micsoreaza din diferenta. Totusi, rusul arata usoare semne de nervozitate.

3-1: uimitoare schimbare de atitudine a lui Hanescu, fata de prima zi! Game alb castigat de Victor!

2-1: Hanescu reuseste break-ul! Tursunov greseste trei lovituri usoare, are probleme atunci cand romanul schimba des partile. A cerut disperat un challenge la punctul castigator al lui Hanescu, insa tabela arata 2-1 pentru Victor!

1-1: Hanescu este mult mai decis si mai sigur pe el decat in meciul cu Youzhny. Tursunov daca nu incheie raliul repede incepe sa aiba probleme.

0-1 Tursunov incheie game-ul cu un as, insa Hanescu a reusit doua lovituri frumoase