Are doar 18 ani, iar la debutul pentru echipa Romaniei in Cupa Davis a uimit prin maturitatea aratata, in pofida faptului ca il cheama Copil. Vrea sa devina, in urmatorii ani, liderul unei formatii tricolore care sa conteze in tenisul mondial. Marius Copil le multumeste spectatorilor care au cantat, in setul 3, imnul national, acela fiind momentul in care "a cazut parca ceva din cer care m-a trezit", dupa cum marturiseste chiar el.

Marius, cat de greu a fost debutul in Cupa Davis?

Marius Copil: Offf... Mult mai greu decat va puteti imagina, acolo, in teren, presiunea a fost mult mai greu de suportat decat in tribune sau la televizor.

Ai avut emotii?

M. Copil: Nu am avut emotii, am avut foarte multe emotii. Ma bucur enorm ca totul a iesit, pana la urma, cum trebuie. A fost un debut extraordinar, nu speram la asa ceva.

In pofida numelui tau (nr Copil) ai aratat multa maturitate in joc. Care ar fi secretul?

M.Copil: Am inceput meciul foarte nasol, departe de maturitatea mult dorita. Odata cu trecerea game-urilor am inceput sa intru in meci. M-a ajutat foarte mult Horia (nr Tecau) cu sfaturi si incurajari. De asemenea, si Andrei (nr Pavel) m-a sustinut enorm.

Cand s-a produs revirimentul tau in joc?

M. Copil: In setul al treilea s-a auzit de undeva din tribuna din dreapta mea imnul Romaniei, cantat de cativa suporteri. Acela a fost momentul care m-a intarit cel mai mult. Am simtit efectiv cum imi creste pulsul. A cazut parca ceva din cer care m-a trezit.

Cat de mult a contat aportul publicului?

M. Copil: Enorm, pot sa spun ca si datorita lor am castigat astazi. Au fost fantastici si ne-au condus catre o victorie nesperata.

La 2-0 la seturi pentru rusi mai sperati in victorie?

M. Copil: De sperat, mai speram, dar stiam ca va fi aproape imposibil sa-i mai batem. Au avut o echipa din care a facut parte Marat Safin, unul dintre cei mai buni jucatori din lume, iar asta a contat enorm. Ne-am pastrat increderea, iar dupa castigarea primului set am prins aripi.

Putem spune ca astazi (nr sambata) s-a nascut viitorul lider al echipei nationale de Cupa Davis a Romaniei?

M. Copil: Sper sa fie asa, de fapt, imi doresc enorm. Vreau sa confirm anul acesta, sa nu pun presiune pe mine si sa cresc in joc.

Ce iti propui pentru 2009?

M. Copil: Vreau sa imi imbunatatesc jocul la dublu, iar la simplu vreau sa ajung intre primii 200 din lume. De asemenea, sper sa evoluez in continuare in partidele de dublu din Cupa Davis.