"Romania duce lipsa de specialisti in tenis", sunt vorbele cu care Victor Hanescu a incheiat conferinta de presa de dupa infrangerea cu Mikhail Youzhny. Am putea spune, fara sa suparam pe cineva, ca tara noastra duce lipsa din plin de jucatori, dupa Pavel (deja retras de la echipa) si Hanescu (care are totusi 28 de ani) neputandu-se face primavara cu un singur Crivoi.

Celalalt Victor (nr Crivoi) a fost singurul lucru bun care i s-a intamplat echipei Romaniei dupa prima zi de meciuri cu Rusia, romanul aratand curaj si lovituri bune in fata unui Safin cu mult prea multa experienta si zgura pe adidasi. Viitorul nu suna deloc bine pentru tenisul romanesc (indiferent de cine conduce forul de specialitate) daca nu se va face ceva cu exploatarea corespunzatoare a tinerelor talente.

La nivel de juniori, mai apar sperante pentru tenisul romanesc si unele rezultate, dar ele dispar odata cu trecerea la urmatorul nivel, cel care conteaza si de unde se castiga contractele importante.

"Romania duce lipsa de specialisti in tenis. Mentalitatea romanilor este gresita, iar celor care incearca sa faca ceva li se da repede in cap. Ion Tiriac in loc sa ajute...ar fi putut sa faca mai mult pentru tenis", sunt vorbele pline de intelesuri ale unui Hanescu care a preluat stindardul echipei noastre de la Andrei Pavel.

Teoretic, Romania poate intoarce rezultatul partidei cu Rusia, practic, avem nevoie de sali corespunzatoare, centre de copii bine puse la punct, sponsori puternici si multa sansa pentru a relansa tenisul. Nici chiar un succes rasunator (ipotetic vorbind) in fata lui Safin, Youzhny si compania nu ar rezolva lacunele dintr-un sistem invechit si care nu functioneaza.