Rusii vor aduce "ochiul de soim" pentru intalnirea cu tenismenii romani in Cupa Davis. Federatia rusa a platit 60.000 de dolari pentru a fi siguri ca nu vor avea parte de greseli de arbitraj. Pe langa acest ajutor nesperat, Federatia Romana de Tenis a mai primit si o finantare din partea Consiliului Judetean Sibiu.

Hawk-Eye (ochi de soim) este un sistem computerizat folosit in tenis, dar si in alte sporturi, care urmareste traiectoria mingei si transpunerea ei printr-o imagine grafica. Sistemul de monitorizare este format din zece camere de luat vederi, monitoare pentru fiecare dintre acestea si doua ecrane pe care vor putea fi urmarite reluarile din timpul partidelor.

Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ruxandra Dragomir are si sprijinul oficialitatilor din Sibiu. Consiliul Judetean Sibiu a venit in ajutorul organizatorilor Cupei Davis si a oferit suma de 126.000 de lei. "Cu ajutorul primit, pot sa spun ca suntem in grafic", a declarat Dragomir.

Biletele pentru intalnirea din Cupa Davis dintre Romania si Rusia vor costa 35 RON (6 si 8 martie) si 30 RON (7 martie). Un pachet pentru toate cele trei zile va costa 100 de lei. Cu toate ca mai este o saptamana pana la debutul intalnirii dintre cele doua tari, tichetele nu s-au pus inca in vanzare: “Din pacate, inca nu stim cand se vor pune in vanzare. Ele ar fi trebuit sa se vanda deja, dar abia acum sunt la tiparit”, a declarat Ruxandra Dragomir, potrivit Adevarul.