Organizatorii turneului de tenis din Dubai au fost amendati de WTA cu suma de 300.000 de dolari. De ce? Acestia nu i-au permis participarea israeliencei Shahar Peer din motive de securitate. Editia europeana a prestigiosului cotidian Wall Street Journal si-a retras sprijinul financiar inainte de turneu din cauza acestei decizii.

Ieri, intr-o sedinta furtunoasa a oficialilor de la WTA, s-a mai decis, printre altele si ca Peer sa fie remunerata cu suma de 44.250 de dolari. "Am incercat sa reparam nedreptatea pe care a suferit-o Shahar Peer, care a fost victima a discriminarii. Noi nu toleram discriminarea si nu vom mai permite ca situatii de acest gen sa se repete", a spus Larry Scott, conducatorul WTA. Peer nu a primit viza sa ajunga in Dubai din cauza relatiilor tensionate dintre EAU si Israel. Fortati de imprejurari, oficialitatile vor permite ca sportivii israelieni sa participe la competitiile ce au loc in EAU.

Shahar Peer va beneficia si de un wildcard din partea organizatorilor turneului din Dubai pentru editia din 2010, indiferent de circumstante. Interesant este ca Andy Ram a primit ulterior o dispensa pentru a participa la turneul de tenis din Dubai.