Sorana Cirstea nu reuseste sa revina la forma buna de anul trecut si a iesit din cursa pentru trofeul de la Dubai inca din primul tur. Chinuita de o mai veche accidentare la incheietura mainii stangi, care a obligat-o sa se retraga saptamana trecuta si din semifinala probei de dublu de la Paris, Cirstea (nr 38 WTA) a pierdut in doua seturi, 6-4 6-2, disputa cu slovaca Cibulkova.

Monica Niculescu a fost nevoita sa lupte mai mult de doua ore pentru a o invinge pe chinezoaica Peng. Romanca a pierdut primul set, dar si-a pastrat concentrarea reusind sa castige setul urmator dupa ce a facut break la scorul de 5-5. In decisiv, Niculescu si-a gasit cadenta si a terminat meciul cu 3-6 7-5 6-4.

Pentru aceasta victorie, jucatoarea clasata pe locul 48 WTA a castigat 5.400 de dolari si un punct WTA. Greul pentru Monica Niculescu abia acum incepe pentru ca, in turul doi, romanca va juca cu numarul 3 mondial, Jelena Jankovic.

Surprizele continua la Dubai! Dupa eliminarea lui Agnieszka Radwanska, in primul tur, Szvetlana Kuznetsova (turul doi, 6-4 3-6 6-0) si Anna Chakvetadze (primul tur, 7-5 6-2) au avut aceeasi soarta ca jucatoarea poloneza.

Castigatoarea de la Dubai Open va primi un cec in valoare de 350.000 de dolari si 800 de puncte WTA.