Andy Murray s-a impus in fata liderului mondial Rafael Nadal in finala de la Rotterdam, scor 6-3 4-6 6-0, la capatul unui meci umbrit de problemele medicale ale spaniolului. In setul secund, Nadal a cerut o pauza pentru a primi ingrijiri si a continuat sa joace si in decisiv cu dureri vizibile la genunchiul drept."Imi pare rau, Rafa! Stiu ca ai jucat cu dureri", i-a transmis Murray spaniolului la ceremonia de premiere.

"Imi pare rau, Rafa! Stiu ca ai jucat cu dureri inca din setul doi, dar ai avut un inceput de sezon fabulos si sunt sigur ca iti vei reveni", a spus Murray dupa ce organizatorii i-au inmanat trofeul.

Nadal a dat dovada de fair-play, spunand ca nu a pierdut din cauza accidentarii ci pentru ca a avut un adversar foarte valoros de partea cealalta a fileului. "Murray a jucat pur si simplu mai bine decat mine astazi. Am incercat, dar nu am putut sa fac mai mult in setul decisiv. Nu cred ca aceasta accidentare va deveni o problema grava. Cu siguranta nu se compara cu cea de anul trecut"

"Mai am o saptamana pana la turneul din Dubai si nu ma astept sa am probleme. Pana la urma, am avut o saptamana extraordinara aici, la Rotterdam, unde am ajuns in finbala dupa doua meciuri solicitante cu Bolelli si Tsonga", a incheiat liderul mondial.

Ceremonia de premiere si discursurile celor doi jucatori