Romania a invins Bosnia-Herzegovina, scor 3-0, in cel de-al doilea meci din Grupa B a Fed Cup, contand pentru un loc in Grupa Mondiala, anunta site-ul oficial al competitiei.

Monica Niculescu a invins-o pe jucatoarea numarul 258 in clasamentul mondial WTA, Sandra Martinovic, scor 6-2, 6-2. Cea mai bine clasata sportiva romanca in ierarhia WTA (locul 39), Sorana Cirstea a trecut cu 6-3, 7-6, de Mervana Jugic-Salkic. La dublu, Sorana a facut pereche cu Ioana-Raluca Olaru si au castigat cu 6-1, 6-2, partida in fata cuplului Mervana Jugic- Salkic/ Sandra Martinovic.

Aceasta este a doua victorie pe care Romania o obtine in fata echipei Bosnia-Herzegovina in Fed Cup. Prima dateaza din 2002, cand echipa formata din Liana Gabriela Balaci, Magda Mihalache si Raluca Ciochina a invins cu 3-0.

Urmatorul meci pe care il vor sustine romancele se va disputa vineri, impotriva suedezelor. Romania si Suedia s-au mai intalnit de sapte ori pana acum in Fed Cup. Rezultatele sunt in favoarea tricolorelor: 4-3. O alta victorie ar conta, insa, doar epntru palmares, deoarece Polonia s-a calificat deja de pe primul loc.

Cea mai buna performanta a romancelor la Fed Cup a fost accederea in sferturi (1973, 1974, 1978, 1980, 1981). In 1999, Romania a ajuns in play-off-urile Grupei Mondiale.