Finala dramatica dintre Nadal si Federer l-a tinut in priza si pe Ilie Nastase. Jucatorul-legenda al Romaniei a fost impresionat de reactia fostului lider mondial la ceremonia de premiere si ii transmite un mesaj optimist lui Federer: "Poate anul acesta se inverseaza rolurile si castiga Roger la Roland Garros".

"A fost un meci spectaculos, asa cum sunt intalnirile dintre cei doi: frumoase. Nu am mai schimbat canalul in ultimele 4 ore si jumatate. Nu pot sa zic ca am tinut cu vreunul dintre ei la inceput, dar parca, spre final, imi doream sa castige Federer", a recunoscut fostul jucator de tenis.

"Faptul ca Federer a plans a fost inca o dovada a ambitiei sale si a mentalitatii de campion. A fost momentul acela in setul decisiv, la 2-1, cand el s-a relaxat un pic, apoi a facut dubla greseala si a pierdut game-ul. Pana la urma a fost un singur break, dar a facut diferenta. Dar ce atitudine a elvetianului...pentru el nu contau cele 13 titluri pe care le avea deja ci acesta, de la Melbourne. Asta e mentalitate de invingator. La noi, daca castiga cineva doar un singur titlu de Grand Slam, traia din el toata viata", a mai spus Ilie Nastase pentru HotNews.

Sorana Cirstea a fost, insa, de partea lui Rafa Nadal inca de la inceputul turneului. "Ma bucur foarte mult pentru Nadal", a recunoascut cea mai buna jucatoare de tenis din Romania pentru HotNews. "Eu am zis ca e favorit inca din prima zi de la Australian Open. Am mers pe mana lui, asa cum am mers si pe mana Serenei Williams, desi imi doream sa castige Safina".