Serena Williams castiga al patrulea sau titlu de la Australian Open (dupa cele cucerite in 2003, 2005 si 2007) si devine noul numar unu din tenisul de camp feminin. Americanca nu a avut niciun moment emotii in finala contra Dinarei Safina (a durat numai 59 de minute!), tenisul etalat de ea fiind mult peste nivelul rusoaicei (a castigat clar cu 6-0 6-3). Safina termina partida cu ochii in lacrimi si cu frustrarea ca presiunea unei finale de Grand Slam a invins-o chiar inainte de a intra pe Rod Laver Arena.

Urmareste aici comentariul LIVE Text al finalei feminine de la Australian Open:

Dinara - Serena 3-6 William cotinua tenisul de mare calitate si in ultimul game, loviturile sale fiind precise si fara solutie pentru Dinara. Serena se impune cu 6-3 si castiga pentru a patra oara titlul de la Australian Open.

Dinara - Serena 3-5 Safina mai reuseste un game, al doilea pe propriul serviciu, iar scorul devine 5-3 pentru Serena. Rusoaica a parut extrem de incordata, in timp ce Serena a fost dezlantuita.

Dinara - Serena 2-5 Serena este de neoprit, serveste aproape de perfectiune, returneaza pe linie, domina total game-ul si face 5-2. Americanca pare din alt film pentru Safina.

Dinara - Serena 2-4 Safina castiga, in sfarsit, primul game pe propriul serviciu de-abia in setul al doilea. Serena nu pare foarte afectata de faptul ca Dinara a reusit al doilea game din intreaga partida.

Dinara - Serena 1-4 Americanca castiga la zero pe propriul serviciu, Safina este in corzi. Williams este foarte aproape de titlul de la Australian Open.

Dinara - Serena 1-3 Dinara arunca cu racheta dupa ce pierde doua mingi de game. Williams nu ii iarta naivitatile si face 3-1 in setul doi. Americanca practica un tenis de mare calitate.

Dinara - Serena 1-2 Serena castiga la zero dupa ce a servit impecabil. Americanca este pe tot terenul, Safina nu are niciun fel de raspuns.

Dinara - Serena 1-1 Serena egaleaza situatia pe serviciul rusoaicei, bifand cel de-al patrulea break din aceasta finala. Interesant este faptul ca Dinara nu a reusit inca sa castige pe propriul serviciu desi ne aflam in setul al doilea.

Dinara - Serena 1-0 Rusoaica se concentreaza mult mai bine si reuseste sa castige primul game in setul doi. Safina returneaza bine, Williams pierde pe propriul serviciu.

Dinara - Serena 0-6 Rusoaica are un complex evident fara de Serena si nu reuseste sa faca mare lucru pe terenul de joc. Williams expediaza lovituri puternice si bine plasate. Americanca face al treilea break si castiga primul set cu un clar 6-0.

Dinara - Serena 0-5 Serena serveste impecabil, Dinara returneaza cu mare greutate, mingile devin o simpla formalitate pentru Williams. Numarul doi mondial castiga la zero si face 5-0 in primul set.

Dinara - Serena 0-4 Serena nu ii da nicio sansa Dinarei, americanca plimband-o pe tot terenul. In plus, Safina serveste foarte slab, lucru pe placul americancei.

Dinara - Serena 0-3 Americanca conduce clar ostilitatile, serveste impecabil si returneaza fara prea mari sperante pentru Dinara. Scorul devine 3-0 pentru Williams.

Dinara - Serena 0-2 Dinara comite trei duble greseli, lucru fatal in fata unei jucatoare de calibru cum este Serena. Williams reuseste break-ul si conduce cu 2-0 in primul set.

Dinara - Serena 0-1 Williams serveste bine, rusoaica intra greu in meci, game castigat fara probleme de americanca (la 30).

Serena Williams serveste prima.

Partida a inceput.

Cele doua jucatoare au iesit pe Rod Laver Arena in aplauzele publicului.

Dinara Safina: "Este o ocazie importanta pentru mine, sper sa fie o finala cu noroc. Sunt constienta ca ma aflu in fata unei oportunitati imense, putand deveni si locul unu mondial".

Serena Williams: "Ma simt foarte bine la Australian Open, sper sa castig. Pentru mine e mai important ca castig un turneu de Mare Slem, titlul iti ramane, decat sa devin numarul unu, pozitie realativa".