Duelul deosebit dintre Roger Federer si Rafael Nadal va continua si in 2009, cei doi mari rivali urmand sa se intalneasca in finala primului turneu de Mare Slem al anului (dupa ce Rafa l-a depasit in cinci seturi pe Fernando Verdasco), Australian Open. Va fi pentru a saptea oara cand cei doi se vor duela cu trofeul pe masa, dar pentru prima data la Melbourne.

"A fost deosebit de greu sa joc impotriva unui jucator cu un stil agresiv cum este Fernando. A jucat incredibil si a fost foarte aproape sa castige. Roger are un mic avantaj in fata mea in acest moment, el odihnindu-se la aceasta ora. Cu toate acestea, voi incerca sa ma refac pana la ora meciului", a declarat Nadal dupa epuizantul meci cu Verdasco.

Partida maraton a durat 5 ore si 14 minute, devenind astfel cea mai lunga din istoria Australian Open. Precedentul record fusese stabilit in anul 1991, atunci cand Boris Becker a avut nevoie de 5 ore si 11 minute pentru a-l depasi pe italianul Omar Camporese (14-12 in setul cinci).

Cea mai buna performanta a lui Nadal in Australia, pana in 2009, era disputarea unei semifinale. Lupta pentru suprematie dintre iberic si elvetian incepe si la Melbourne, acolo unde Rafa nu a castigat niciodata. Ultima finala memorabila dintre cei doi a avut loc pe iarba de la Wimbledon, in vara lui 2008, castig de cauza avand atunci Nadal dupa o partida dramatica.

Duelul titanilor va avea loc, duminica, 1 februarie, de la ora 10.30 (ora Bucurestiului), partida dintre cei doi colosi ai tenisului de camp masculin urmand sa fie transmisa Live, in format Text, de HotNews.ro.