Gilles Simon a fost la un pas de o accidentare teribila in meciul cu Nadal. In setul trei, la scorul de 2-1 pentru Nadal si 40-40 in game-ul patru, Simon joaca admirabil o minge pe care reuseste sa o castige si ia avantaj. Nadal a urmat sa serveasca, numai ca, istovit dupa efortul depus, Simon nu a mai putut sa se tina pe picioare, a calcat gresit cu dreptul, s-a impiedicat si a cazut, fiind la un pas de o accidentare destul de serioasa. Simon a avut puterea sa rada si a continuat meciul.

"in momentele decisive, Nadal a fost mult mai bun decat mine. A salvat foarte multe mingi de break. De fiecare data cand am avut o sansa, el a jucat mai bine decat mine. A fost prea bun. Am avut o sansa de set, dar nu am avut nicio sansa pentru ca a jucat foarte bine propriul serviciu", a spus Simon.

"Pentru noi e ceva incredibil sa avem doi spanioli in semifinale. Unul va fi sigur in finala. Verdasco joaca foarte bine, a castigat Cupa Davis, a fost in finala de la Brisbane si l-a invins pe Andy Murray, asa ca voi avea un meci teribil de greu", a declarat si Nadal.