Jucatoarea de tenis romanca, Elena Bogdan s-a calificat in sferturile de finala la competitia de dublu a junioarelor, la Australian Open. Cealalta romanca prezenta la dublu, Ana Bogdan, a fost eliminata in 43 de minute. In competitia de simplu, ambele jucatoare s-au calificat in sferturile de finala.

Elena Bogdan si perechea sa la dublu, Kristina Mladenovic (Franta) au trecut, in faza optimilor, de cuplul ceh Martina Borecka / Martina Kubicikova, scor 6-4, 2-6 10-6. Greselile au fost prezente si de o parte si de alta, ambele echipe facand cate sase duble greseli. Jucatoarele din Cehia au transformat cinci mingi de break, din 13, iar romanca si partenera sa au obtinut sase mingi de break, doar patru transformate.

Urmatoarele adversare ale cuplului romano-francez sunt australiencele Isabella Holland / Sally Peers.

Ana Bogdan si Alexandra Cercone au fost eliminate de perechea sarbo-polona Alexandra Krunic / Sandra Zaniewska. Romanca si partenera sa au pierdut in doua seturi, scor 1-6, 2-6, reusind un singur break.

La simplu, ambele romance au trecut in sferturi, prin abandonul adversarelor. Ksenia Kirillova a renuntat la scorul de 6-3, 4-1 pentru Ana Bogdan, iar Yana Buchina a declarat forfait la 4-3 pentru Elena Bogdan.

In sferturi, Ana o va intalni pe Kristina Mladenovic, perechea Elenei Bogdan la dublu. Cealalta sportiva romanca o va infrunta pe Laura Robson, cap de serie numarul 5.