Dupa ce l-a eliminat pe Andy Murray, Verdasco produce inca o surpriza la Australian Open si il elimina in sferturi pe Jo Wilfred Tsonga, finalistul de anul trecut. Verdasco s-a impus in patru seturi cu scorul de 7-6(1), 3-6, 6-3, 6-2. Partida a durat 168 de minute si Verdasco va juca in semifinale cu cel care va castiga partida Rafael Nadal - Gilles Simon.

Verdasco trimite o minge lunga, care depaseste de putin linia din spatele terenului. Tsonga incepe sa topaie de bucurie pentru ca spaniolul si-a anulat o minge pentru castigarea setului trei. Publicul e alaturi de el, dar cel care dicteaza ritmul este Verdasco, care a reusit in cele din urma sa faca 6-3. Jocul lui Tsonga e simplu. Adversarul serveste puternic, el incearca sa loveasca si mai puternic. Cauta mereu coltul terenului, problemele sunt atunci cand vine la fileu si vrea sa incheie punctul cu un voleu de efect. Rafinamentul nu e punctul lui forte. Spaniolul este constant in joc, ii plac schimburile lungi. E calm, stapan pe sine, victoria obtinuta in fata lui Murray ii da curaj si incredere.

Meciul a fost echilibrat in primele doua seturi. In primul act, fiecare jucator si-a adjudecat punctele pe propriul serviciu si s-a ajuns in tie-break, acolo unde Verdasco a castigat lejer, cu 7-1. Primul break al partidei s-a produs in setul doi, cand Tsonga, la scorul de 2-3, profita de o gafa a lui Veradsco, spaniolul nefiind in stare sa trimita peste fileu o minge simpla, din voleu. Momentul psihologic al partidei a a avut loc in setul trei. Era 5-3 pentru Verdasco si, la scorul de 40-30, trimite in aut. Apoi cand scorul era egal, trimite o minge aproape de linie pe care arbitrii au vazut-o afara. Verdasco cere un challenge, iar punctul se repeta. In cele din urma, se face 2-1 la seturi pentru spaniol. Tsonga se clatina, pierde primul game pe propriul serviciu si se prabuseste spre final, cand Verdasco mai izbuteste un break si face 5-2. Incheie apoi meciul cu un as, in stil de mare jucator si se califica in semifinale.

7 asi a reusit Verdasco, in timp ce Tsonga a reusit 9

3 duble greseli de partea ambilor jucatori

36 de lovituri castigatoare a reusit Verdasco, in timp ce Tsonga a avut 46 de lovituri

40 de greseli nefortate pentru Tsonga, in timp ce Verdasco nu a facut decat 25

"Sunt foarte fericit pentru ca toate deciziile pe care le-am luat au fost bune. Am castigat meciul decisiv in Cupa Davis si acea victorie mi-a dat multa incredere. M-am antrenat serios, totul e bine pentru mine. Astept demult acest moment. Obiectivul meu e sa ma calific in semifinale!"

Fernando Verdasco