Duelul dintre Amer Delic - Novak Djokovic (2-6 6-4 3-6 6-7) s-a dat si dincolo de terenul de tenis, unde doua grupuri de suporteri bosniaci si sarbi s-au incaierat. Politia a arestat doi oameni si a evacuat alti 30 dupa ce suporterii rivali au inceput sa arunce cu scaune unul spre altul si sa-si imparta cu generozitate pumni.

Numerosi fani sarbi si bosnieci s-au luat la bataie in timpul, dar si dupa meciul lui Nole si Delic. Lupta a inceput intr-o gradina din afara arenei principale si a continuat in afara Melbourne Park. Scandalul a fost iscat dupa ce o minge a fost aruncata de la un grup de suporteri la altul si a continuat cu scaune aruncate inspre cele doua tabere. O femeie a fost pusa la pamant dupa ce a fost lovita de un scaun. Politia a declarat mai tarziu ca nu a fost ranita grav.

Inspectorul Chris Duthie a declarat ca doi oameni au fost pusi sub acuzare pentru comportament turbulent, in timp ce altul a fost amendat pe loc. "Problema a fost rezolvata foarte repede si eficient de catre politie si nu credem ca se vor ivi alte incidente. Politia de aici este foarte eficienta", a declarat inspectorul, potrivit Eurosport.

Inaintea partidei, Delic a postat o rugaminte catre fanii sai in care ii indemna la un comportament civilizat. In momentul in care a auzit de incidente, bosniacul s-a declarat dezamagit: "Imi pare sincer rau ca aud asa ceva. Dupa cum am mai spus in urma cu doua zile, nu e cazul de asa ceva aici. Acesta este un meci de tenis".

Delic a mentionat ca a facut tot ceea ce i-a stat in putinta pentru a crea o atmosfera civilizata, in timp ce Nole s-a aratat indiferent fata de incident: "Nu stiu nimic, am venit aici pentru a juca tenis".

Australian Open a fost si in trecut locul diverselor revendicari ce nu aveau deloc legatura cu tenisul: problema turco-greaca sau revolte intre sarbi si croati inca de pe vremea lui Goran Ivanisevic.