Elvetianul Roger Federer il invinge pe Marat Safin in trei seturi, scor 6-3 6-2 7-6(5) la capatul unei partide spectaculoase. Precizia elvetiana a avut castig de cauza in fata unui Marat care a realizat cele mai frumoase momente ale intalnirii, dar care este departe de jucatorul care uimea acum cateva sezoane in circuitul profesionist. Roger arata o forma de zile mari, iar tinta sa este una pe masura: titlul de la Melbourne.

Urmareste aici comentariul Live Text al partidei dintre Safin si Federer:

Safin - Federer 6-7. Tiebreak-ul a fost unul interzis cardiacilor: Federer conduce cu 4-1, Safin revine incredibil si face 5-4; elvetianul serveste doi asi consecutivi si conduce cu 6-5. Rusul serveste puternic, dar Roger returneaza incredibil in lung de linie si castiga setul (dupa 52 de minute) si partida.

Safin - Federer 6-6. Fostul numar unu castiga la zero pe propriul serviciu, iar setul trei se va decide la tiebreak

Safin - Federer 6-5. Marat il plimba pe Federer pe tot terenul, dar de cele mai multe ori numarul doi mondial gaseste resurse sa-i raspunda pe masura. Pana la urma rusul castiga si face 6-5 in setul trei

Safin - Federer 5-5. Roger egaleaza dupa ce castiga game-ul la 15.

Safin - Federer 5-4. Marat castiga pentru a cincea oara pe propriul serviciu in setul III, rusul agatandu-se de orice minge pentru a impinge partida in setul IV

Safin - Federer 4-4. Safin conduce cu 30-15, are sansa de a face un break, dar inconstanta din lovituri ii joaca din nou o festa. Roger castiga pe propriul serviciu si egaleaza situatia

Safin - Federer 4-3. Roger comite unele erori nefortate, in timp ce Marat profita de avantajul creat de un serviciu destul de puternic si bine plasat. Rusul conduce cu 4-3.

Safin - Federer 3-3. Federer conduce cu 40-0, Safin egaleaza, elvetianul are doua ori avantaj, dar Marat revine de fiecare data. Game spectacol in care pana la urma castig de cauza a avut exactitatea elvetiana.

Safin - Federer 3-2. Marat da totul pe teren in aceste momente si castiga cu greutate un game in care a condus la un moment dat cu 40-0.

Safin - Federer 2-2. Federer castiga la zero un game in care nu i-a dat nicio sansa lui Marat (numarul doi mondial serveste plasat)

Safin - Federer 2-1. Marat joaca spectaculos, serveste impecabil (207 km/h - a ajuns la 8 asi) si castiga jocul. Rusul conduce acum cu 2-1.

Safin - Federer 1-1. Roger egaleaza (pe propriul serviciu) situatia din cel de-al treilea set dupa un game in care ambii jucatori au comis mai multe erori nefortate.

Safin - Federer 1-0. Rusul scoate de la naftalina niste executii deosebite cu ajutorul carora isi impune ritmul si castiga primul game din setul trei (Safin a reusit un as servind cu 206 km/h).

A inceput setul al treilea al partidei

Safin - Federer 2-6. Roger castiga (la 30) pe propriul serviciu si isi trece in cont si cel de-al doilea set al confruntarii dupa 33 de minute

Safin - Federer 2-5. Cel mai disputat game de pana acum al partidei este castigat de Federer, elvetianul reusind cateva lovituri la limita la care Safin nu are raspuns.

Safin - Federer 2-4. Elvetianul se distanteaza pe tabela si in setul doi, Federer domind clar partida in aceste momente.

Safin - Federer 2-3. Roger castiga (la 15) pe serviciul lui Marat, bifand primul break din setul II

Safin - Federer 2-2. Numarul doi mondial castiga game-ul la zero, unul in care Safin a mai comis doua greseli nefortate.

Safin - Federer 2-1. Safin trece din nou la conducerea setului dupa ce castiga, nu fara emotii, pe propriul serviciu. Favoritul numarul 26 incearca sa termine schimburile de mingi cat mai repede, iar de cele mai multe ori greseste.

Safin - Federer 1-1. Cu toate ca a condus cu 30-0, Safin a reusit performanta de a pierde game-ul in care Federer nu a servit tocmai stralucit

Safin - Federer 1-0. Marat castiga primul game din setul al doilea, dar senzatia generala este aceea ca rusul nu a pornit inca motoarele.

Safin - Federer 3-6. Elvetianul este dezlantuit si castiga la zero pe propriul serviciu, adjudecandu-si astfel primul set al disputei dupa numai 26 de minute

Safin - Federer 3-5. Federer reuseste (la zero) primul break al partidei (Safin a facut si o dubla greseala)

Safin serveste cu mingi noi

Safin - Federer 3-4. Rusul incepe sa iasa mai mult la fileu, dar game-ul este castigat pana la urma de Federer cu ceva emotii.

Safin - Federer 3-3 Primul game echilibrat al partidei, Safin a condus cu 40-0, a fost egalat, dar a castigat pana la urma. Scorul devine 3-3.

Safin - Federer 2-3. Elvetianul castiga din nou la zero pe propriul serviciu

Safin - Federer 2-2. Marat serveste puternic si castiga egaland situatia la doi.

Safin - Federer 1-2. Roger castiga din nou pe propriul serviciu fara ca Marat sa reuseasca vreun punct

Rusul ii raspunde cu acceasi masura, Safin castigand fara prea mari emotii pe propriul serviciu

Partida a inceput cu Federer servind primul, elvetianul castigand la zero primul game

Federer si Safin se incalzesc in acest moment

Cei doi jucatori isi fac aparitia pe terenul de joc