David Nalbandian este primul jucator de top care este eliminat de la Australian Open. Argentinaul a pierdut in fata taiwanezului Lu Yen-hsun, scor 6-4 5-7 4-6 6-4 6-2. Tot in turul doi, veteranul de 36 de ani, Fabrice Santoro i-a rezistat patru ore germanului Philipp Kohlschreiber.

Dupa ce a cucerit saptamana trecut titlul de la Sydney, numarul 10 mondial a trebuit sa se recunoasca invins la capatul unui meci epuizant impotriva unui jucator extrem de abil. Lu Yen-hsun l-a dominat pe argentinian cu un serviciu puternic si plasat (9 asi, 199km/h), in timp ce Nalbandian a gresit nepermis de mult (61 de greseli nefortate, 8 duble-greseli, un procentaj de doar 50% la primul serviciu). Taiwanezul va juca in turul trei impotriva spaniolului Tommy Robredo.

Francezul Fabrice Santoro continua sa incante tribunele cu rezistenta sa fizica incredbila, dar si cu un tenis de buna calitate. Germanul Kohlschreiber a simtit pe pielea lui experienta veteranului de 36 de ani, care joaca acum al 16-lea sau Australian Open. Santoro si-a pus in gand sa-si depaseasca cea mai buna performata la Melbourne: sferturi de finala, in 2006. In urmatoarea faza a competitiei, francezul il va intalni pe invingatorul din meciul Andy Roddick - Xavier Malisse.