Partida cu Andy Murray pare sa fi fost ultima pentru veteranul Andrei Pavel. Capitanul nejucator al echipei romane de Cupa Davis a recunoascut ca au revenit durerile la spate si ca nu e dispus sa riste o operatie la 35 de ani, doar ca sa joace tenis in continuare.

Andrei Pavel a spus dupa abandonul din primul tur: "Nu mai vreau sa ma mai aflu in situatia aceasta inca o data. Nu vreau sa-mi pun in pericol sanatatea doar pentru ca vreau sa joc in alt turneu. Cred ca am evoluat in destule turnee.

Nu vreau sa ma operez la spate. Pentru ce? Voi implini 35 de ani in cateva zile. Daca ma operez, voi avea 36 cand imi voi reveni. Cine sunt eu, (Lance) Armstrong? Nu, nu sunt!", a incheiat al doilea cel mai in varsta jucator de la Australian Open 2009 (Fabrice Santoro fiind primul).

"Nimeni nu vrea sa termine un meci in felul acesta. Andrei a avut probleme la spate in ultimul an. Pacat ca a trebuit sa ma opresc pentru ca incepusem sa lovesc mingea foarte bine. Totusi e un lucru bun ca mi-am pastrat din energie pentru restul turneului", a spus si Andy Murray.