Roger Federer si Rafael Nadal au parte de o misiune dificila daca vor sa acceada in finala Australian Open. Programul celor doi este foarte dificil iar casele de pariuri il dau ca principal favorit pentru castigarea turneului pe Andy Murray. Specialistii site-ului oficial al competitiei au incercat sa anticipeze posibilul parcurs al ocupantilor primelor doua locuri din clasamentul ATP. Semifinalele ar putea fi Federer - Djokovic si Nadal - Murray!

Anul trecut, Federer a pierdut in semifinale in fata lui Novak Djokovic, iar Andy Murray a fost eliminat din primul tur de Jo-Wilfred Tsonga.

Federer il intalneste acum in prima runda pe Andreas Seppi. Elvetianul este favoritul cert al intalnirii, insa in runda urmatoare, are sanse mari sa il intalneasca pe Carlos Moya. Daca trece si de Moya, in calea lui Federer ar putea sa apara Marat Safin, care l-a eliminat pe elvetian in 2005. In semifinale, Federer ar putea sa joace cu Djokovic, Roddick sau nalbandian.

Nadal va juca in primul tur cu Cristophe Rochus, in urmatoarea runda l-ar putea avea ca adversar pe Tommy Haas iar un alt obstacol ar putea fi Fernando Gonzales sau Lleyton Heweit, in runda urmatoare. In sferturi ar putea da piept cu Gilles Simon si daca va trece de el, spaniolul ar putea sa joace in semifinale cu Andy Murray!