Turneul de tenis feminin Berlin Open a fost anulat. Competitia, cu o lunga traditie in tenisul feminin, a fost scoasa de pe lista evenimentelor ce vor avea loc in 2009. Oficialii WTA cauta acum un alt turneu cu care sa umple golul lasat in calendarul competitional 2009.

"Turneul nu va mai avea loc in 2009, dar acest lucru nu are nicio legatura cu criza economica mondiala. Vom purta mai multe negocieri si vom vedea daca putem umple golul lasat in calendarul WTA", a declarat un purtator de cuvant de la WTA, potrivit Reuters.

Federatia de tenis din Qatar, care detinea drepturile pentru turneul de la Berlin, a decis sa renunte la Open-ul german de la Berlin, insa nu i-a anuntat si pe oficialii din Germania. "Este foarte trist. Am confirmarea WTA-ului. Sunt extrem de dezamagit pentru ca nu ne-au anuntat si pe noi, partenerii contractuali. Au gasit o cale ciudata de a ne anunta. Am cerut federatiei din Qatar o intrevedere", a declarat Josef Minderjahn, presedintele clubului care gazduieste turneul.

Competitia, cu premii in valoare de 600.000 de dolari, trebuia sa se desfasoare in perioada 18-23 mai. Acest turneu era, pentru jucatoarele de tenis, unul de antrenament inaintea competitiei de Grand Slam de la Roland-Garros. Ultima castigatoare a acestui turneu este rusoaica Dinara Safina, care a invins-o in finala pe compatrioata sa, Elena Dementieva.