Roger Federer a pierdut doua meciuri in 5 zile in fata lui Andy Murray. A fost eliminat in semifinalele turneului de la Doha si toata lumea se intreaba daca Roger si-a revenit dupa rezultatele slabe inregistrate in 2008, sau criza se acutizeaza? Urmeaza Australian Open, primul Grand Slem al anului si toate privirile sunt atintite asupra lui Roger: va reusi el sa il egaleze pe Pete Sampras?

John Fitzgerald, capitanul de Cupa Davis al Australiei, incearca sa explice strategia elvetianului. "Vazandu-l in partea a doua a carierei sale, cred ca se va concentra mai mult pe Grand Slem-uri, pentru a bate recordul lui Pete Sampras. Daca va uitati in ansamblu, el a reusit in 2008 o semifinala la Australian Open, o finala in Franta, o finala la Wimbledon si a castigat US Open. Cred ca poate sa isi revina atata timp cat il mai tin picioarele".

Partenerii sai de competitie incearca sa explice forma lui Federer. "Este ceva senzational sa am un asemenea record in fata lui Federer. Am avut cu el meciuri foarte grele, nu cred ca e un jucator terminat", a spus Murray, imediat dupa victoria de la Doha. "Nu poti sa il scoti din calcule pe Federer. A avut mai multe infrangeri in 2008, dar uitati-va la rezultatele lui din Grand Slem-uri. Roger va fi in continuare o mare amenintare, mai ales acum, la Melbourne. Mereu a avut aici succese", a declarat si Lleyton Hewitt. Un alt jucator care i-a pus probleme, Giles Simon, crede ca dominatia lui Federer a apus. "Nu cred ca Federer mai poate sa isi imbunatateasca acum jocul, dar este un jucator extraordinar, poate cel mai bun din istoria tenisului. Eu cred ca va mentine stacheta ridicata, chiar daca nu cred ca va putea sa isi mai imbunatateasca jocul".

Pana la urma, ce se va intampla cu Federer? Va reusi sa doboare recordul lui Pete Sampras in 2009 - 14 Grand Slam-uri castigate?