Elvetianul Roger Federer a inceput cum nu se poate mai prost noul an - a pierdut in semifinalele primei editii a World Tennis Championship desfasurate la Abu Dhabi in fata numarului 4 mondial, Andy Murray, scor 4-6, 6-2, 7-6.

Cu aceasta victorie, Andy Murray a bifat al treilea meci consecutiv in care l-a invins pe fostul lider mondial. Desi a cedat primul set elvetianului, Murray a revenit extraordinar in setul secund, conducand cu 4-0 dupa o serie de lovituri care l-au lasat fara reactie pe Federer. Setul decisiv a inceput bine tot pentru Murray, insa fostul lider mondial a profitat de un moment de slabiciune al scotianului si a revenit in meci.

Finalul a fost entuziasmant, spectatorii aplaudand fiecare punct castigat de ambii jucatori. Federer a salvat trei mingi de meci in tiebreak, insa Murray si-a adjudecat urmatoarea minge si, totodata, un loc in finala turneului unde castigatorul va primi un cec in valoare de 250.000 de dolari.

In cealalta semifinala, Rafael Nadal va juca impotriva rusului Nicolai Davydenko.

"Andy e in forma maxima in acest inceput de sezon, cat despre mine, imi doresc sa termin anul cel putin la fel de nefericit ca si cel trecut - cu un titlu de Grand Slam cucerit", a glumit Federer la finalul partidei.

Vezi aici interviul acordat de Roger Federer la finalul meciului