Jelena Jankovic e numarul unu WTA, dar faptul ca nu are niciun turneu de Grand Slam cucerit pana acum o ambitioneaza si mai mult pentru noul sezon care va incepe in forta cu Australian Open - 19 ianuarie. Ca sa fie in forma pentru turneul australian, sarboaica va participa la inceputul lunii ianuarie (7-10 la Hong Kong) la o noua competitie numita World Team Challenge (patru echipe reprezinta Rusia, Asia-Pacific, Europa, America).

"Ma antrenez din greu si muncesc foarte mult ca sa fiu cat mai in forma la inceputul sezonului. Sper sa fiu pregatita pentru Australian Open pentru ca telul meu este sa castig!", si-a anuntat lidera mondiala planurile pentru primul Grand Slam al anului (19 ianuarie).

In 2008, sarboaica a ajuns in semifinalele de la Australian Open, Roland Garros si in finala la US Open, dar nu a reusit sa-si treaca in palmares niciunul dintre cele trei turnee.

"Exersez foarte mult pentru a-mi imbunatati cateva puncte mai slabe din jocul meu pentru ca imi doresc sa evoluez la alt nivel. Cred in mine si sunt convinsa ca va veni si timpul meu", mai spune Jankovic.