Florin Segarceanu este unul dintre candidatii la fotoliul presedintiei Federatiei Romane de Tenis si a pornit intr-un turneu prin tara, pentru a vorbi cu reprezentantii cluburilor de tenis si pentru a-si face cunoscut programul sau. "90% dintre oamenii cu care am vorbit sunt nemultumiti, din varii motive. La noi nu sunt conditii pentru performanta, nu se poate face tenis la nivel inalt", a spus Segarceanu pentru HotNews.ro. Florin Segarceanu si-a anuntat candidatura pe 7 noiembrie. Fostii jucatori de tenis Andrei Pavel si Adrian Voinea si-au anuntat sprijinul pentru fostul capitan-nejucator al echipei de Cupa Davis, care ar putea fi inlocuit de Andrei Pavel. Segarceanu a facut public faptul ca si-ar dori ca Ilie Nastase sa ocupe functia de presedinte onorific al FRT. "Am o experienta de a lucra in echipa. Cred ca pot sa ii aduc pe toti ce din acest fenomen in jurul meu pentru ca am un renume, ma inteleg foarte bine cu toti cei din jur si am deja o echipa", a spus Florin Segarceanu. Alegerile vor avea loc pe 11 decembrie.

- Domnule Segarceanu, isi doreste cineva o schimbare la nivelul Federatiei de Tenis?

- Oamenii sunt nemultumiti, din multe motive. 90% dintre ei nu au o colaborare cu Federatia, nu primesc adrese la solicitarile pe care le inainteaza... Le este foarte greu.

- Sunt conditii pentru a face tenis in Romania?

- Nu e o situatie prea placuta... Noi nu avem terenuri, nu sunt conditii pentru performanta la nivel inalt. La Centrul National de Tenis nu avem un hotel, nu avem o sala de fitness si de recuperare. E pacat ca se ajunge ca sportivii nostri sa se pregateasca in strainatate pentru ca aici nu sunt conditii.

- Nu sunt prea multe cluburi afiliate?

- Sunt 192 de cluburi in prezent. Raportand la numarul de jucatori de tenis care ajung sa ajunga in circuitul ATP si sa faca performanta, sunt foarte multe.

- Va este teama de sistemul de vot, credeti ca voturile vor fi redirectionate spre un anumit candidat?

- Nu imi este teama, dar sunt multe cluburi de tenis care nu au o activitate benefica pentru tenis, au sediul intr-un apartament si nu este normal sa aiba aceeasi putere de vot precum alte cluburi care isi desfasoara activitatea asa cum trebuie. Avem nevoie de un clasament, pentru a se vedea cine face tenis si cine nu.

- Sunteti multumit de modul cum a fost pana acum promovat BCR Open Romania?

- Poate ca ar trebui sa urmam si noi modelul echipei nationale de fotbal si sa promovam aceasta competitie si in tara. Publicul din Bucuresti e mai pretentios, are la dispozitie si echipele de fotbal... Poate in provincie ar avea un succes mai mare.

- Credeti ca il veti convinge pe Ion Tiriac sa managerieze vreun jucator roman, asa cum a facut-o si cu alti sportivi de talie mondiala?

- Este greu... Ion Tiriac are o varsta si are multe afaceri. Da, are o firma de manageriat si daca vreun jucator roman ii va trezi interesul si va avea rezultate notabile, sunt sigur ca il va ajuta.

- Veti fi de-acord sa colaborati cu ceilalti contracandidati, daca veti castiga alegerile?

- Experienta lor poate fi utila. Ruxandra Dragomir poate sa se ocupe de tenisul feminin din Romania, iar Dumitru Haradau este un organizator excelent de concursuri. Nu m-ar deranja sa colaborez cu ei.