Roger Federer nu impresioneaza numai prin maniera sa de joc, dar si prin aparitiile sale elegante atat pe terenul de tenis cat si la evenimentele la care participa. Elvetianul este considerat, potrivit cotidianului El Mundo, al doilea "cel mai elegant barbat al planetei" dupa creatorul de moda Karl Lagerfeld.

"Succesul si victoriile nu au putut concura cu spontaneitatea si simplitatea lui Roger Federer. Cel mai cunoscut elvetian din lume recunoaste ca pasiunea sa pentru haine a inceput acum cativa ani, sub indrumarea logodnicei sale, Mirka Vavrinec, o adevarata umbra a elvetianului.

Cochet, Federer a incercat sa-si creeze un stil propriu care cuprinde de la smoking-ul alb pana la tinute casual in culori de bleu, rosu si alb. Sa nu mai vorbim de bonusurile primite din partea marilor firme pe care le reprezinta. Si, daca trebuie sa mearga la o petrecere, Federer nu ezita sa ceara ajutorul stilistului Trudi Gotz sau fanului sau incontestabil, temuta directoare a revistei americane Vogue, Ann Wintour", scriu spaniolii de la El Mundo despre stilul vestimentar al numarului 2 ATP.